Juletræet tændes på Græsted Torv

Jul Så er det blevet tid til, at juletræet tændes på Græsted Torv. Det sker søndag 1. december fra klokken 14.30.

Fra klokken 14.30 er der juleklip i Græsted Kros stuer. Her kan man komme og lave sit eget julehjerte eller kræmmerhus. Klokken 15.45 myldrer KFUM-spejdernes nissekor op på scenen ude på torvet for at synge julemanden frem.

Når julemanden har fået lys i træet, går dansen lystigt rundt på hele torvet. Sognepræst Ole Backer Mogensen holder juletale, og selvfølgelig skal der synges fællessange, inden Græsted Handels- og Erhvervsforening byder de voksne på gløgg og æbleskiver og børnene på lækre godteposer.

Klokken 17.00 kimer klokkerne til gudstjeneste i kirken, og klokken 18.00 kan man sætte sig til bords på Græsted Kro. Man kan købe billetter til middagen på graestedkro.dk.

Græsted Handels- og Erhvervsforening spiller hovedrollen i festlighederne, og bakkes op af Græsted Kro, Græsted Borgerforening, BLIK – Græsted Bibliotek og en række frivillige.

Inden festen går løs på torvet, sørger Handels- og Erhvervsforeningen og KFUM-spejderne for at julehygge om beboerne på plejehjemmet Skovsminde.

Kapp

Publiceret 29 November 2019 19:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.