Byttet fra Kongejagten bliver vist frem. Foto: Keld Navntoft

Byttet fra Kongejagten bliver vist frem. Foto: Keld Navntoft Ritzau Scanpix

Se billederne: Kronprins Frederik på Kongejagt i Gribskov

Onsdag blev der afholdt den traditionsrige Kongejagt i Gribskov. Efterfølgende viste Kronprinsen byttet fra jagten frem

Af
Jeppe Helkov

Der var onsdag fint besøg i Gribskov. Her havde kongehuset inviteret til den årlige Kongejagt. Vært for det hele var kronprins Frederik.

Til Kongejagten var inviteret gæster fra ind- og udland. Og de gik bestemt ikke tomhændet hjem. Ved jagten blev nedlagt en række bukke, som efterfølgende blev lagt til skue ude foran Fredensborg Slot.

På slottet var dronning Margrethe efterfølgende vært ved et jagttaffel, hvor jagtens udbytte blandt andet blev læst højt, ligesom der blev skålet 'for alle de brave jægere'.

Kongejagterne er Kongehusets officielle jagter, der finder sted i jagtsæsonen fra 1. oktober til midten af januar i de danske statsskove.

Herunder kan du se billeder fra jagten.

Publiceret 21 November 2019 09:50

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.