En årvågen kvinde var årsagen til, at en indbrudstyv blev fanget.

En årvågen kvinde var årsagen til, at en indbrudstyv blev fanget.

Helsinge-heltinde spottede indbrudstyv: Patrulje satte i sprint

Af
Benjamin Garne Jakobsen

Mandag omkring middag ringede en særdeles årvågen kvinde til Politiet og fortalte, at hun havde set noget mistænkeligt. I sprint satte en patrulje jagten ind på en mand, som viste sig at være i besiddelse af både tyvekoster og indrejseforbud. Det skriver Nordsjællands Politi.

Kvinden kunne fra sit hjem i Helsinge se en mand stå og glane lidt for nysgerrigt ind i flere naboers haver, inden han forsvandt ud af hendes synsfelt. Her ville nogle mennesker måske slå observationen hen og komme videre med dagens sysler, men ikke kvinden her!

Hun frygtede nemlig, at manden potentielt kunne være en indbrudstyv, der havde fået et godt øje til naboernes værdier, så hun tog resolut sko og jakke på for at gå ud og undersøge sagen samt for at signalere, at nogen altså holdt øje med ham.

Da hun igen fik øje på manden, spurgte hun højlydt, om han havde brug for hjælp, hvortil han på engelsk blot svarede ”no-no”, inden han begyndte at forlade området til fods. Det fandt kvinden så mistænkeligt, at hun ringede til Politiet.

“Vi var ganske enige i, at det hele lød besynderligt – afsted til området med os!” skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Ikke lang tid efter spottede betjentene en mand, som passede som fod i hose på det glimrende signalement, kvinden havde givet. Betjentene ville derfor gerne have en snak med ham, men da han spottede Politi-uniformerne, var det tydeligt, at han ikke havde lyst til en snak.

Manden smed nemlig omgående to tasker fra sig og satte det hurtige ben forrest.

“Og så løb han ellers til den helt store sølvmedalje. Guldmedaljen i disciplinen løb måtte han dog overlade til os, for efter en eftersættelse kunne vi lægge en arm på hans skulder og tage den snak, vi så gerne ville have med ham,” skriver Nordsjællands Politi videre på Facebook.

Her stod det ret hurtigt klart, hvorfor manden ikke ligefrem var begejstret for at støde på betjentene. Det viste sig, at han havde et indrejseforbud, ligesom de to tasker indeholdt tyvekoster fra netop begåede indbrud. Tirsdag blev han derfor varetægtsfængslet i 14 dage, så nu har Politiet ro til at efterforske, om han har flere indbrud eller andre ulovligheder på samvittigheden.

Nordsjællands Politi runder Facebook-opdateringen af som følger:

“Herfra skal der lyde en kæmpe ros til anmelderen for at reagere forbilledligt på sin mistanke! Vi kan ikke ligge på lur i hvert eneste villakvarter og vente på eventuelle indbrudstyve, og derfor er det eminent, at vi kan låne ekstra øjne og ører hos skarpsindige borgere, som tager affære, når det er nødvendigt.”

Publiceret 21 November 2019 13:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.