Det traditionsrige Kildemarked i Tisvilde var en af de markeder, der kunne ende med en ekstraregning. Det slipper de nu for. Foto: Jan F. Stephan

Det traditionsrige Kildemarked i Tisvilde var en af de markeder, der kunne ende med en ekstraregning. Det slipper de nu for. Foto: Jan F. Stephan

Byfester slipper for stor regning: Minister dropper regelændring

Byfesterne og de små markeder i Gribskov slipper alligevel for en stor ekstraregning

Af
Jeppe Helkov

Er vi købt eller solgt? Den uvished har små byfester, markeder og festivaler gået med det seneste uge. Men nu kan de ånde lettet op.

Boligminister Kaare Dybvad (S) har nemlig besluttet at undtage festivaler og events fra en ny administrativ ændring hos Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen.

"Vi har reageret på de henvendelser, vi har fået fra hele landet, med folk der siger, at den her lovgivning er tosset, så vi har besluttet os for at lave den om," siger Kaare Dybvad til DR.

Med den administrativ ændring var der ellers lagt op til, at arrangører af blandt andet byfester, markeder eller andre arrangementer med over 150 deltagere fremover ville skulle hyre en ekstern rådgiver, der kunne lave en plantegning over arrangementet. En såkaldt 'pladsfordelingsplan'.

Pladsfordelingensplanen skulle blandt andet sikre, at sikkerheden ved begivenhederne kan godkendes. Regningen for det hang arrangørerne på.

Det fik straks de mindre arrangører op af stolene. I et i forvejen presset budgettet ville ændringen betyde, at mange måtte aflyse deres arrangementer – og at et eventuelt overskud til de frivillige foreninger, der tit er arrangører, ville forsvinde, lød kritikken.

Og det er altså den kritik, Kaare Dybvad har lyttet til.

"Det er en fantastisk nyhed. Vi har frygtet det her. Vi har fået så mange opkald, sms'er og mails hver eneste dag fra fester, der var bange for, de skulle lukke ned på grund af de her omkostninger, siger Mogens Lorenzen, næstformand for Sammenslutningen af By- & Markedsfester til DR.

Publiceret 21 November 2019 12:25

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.