Økonomer og eksperter taler om opbremsninger og stagneringer i boligpriserne.

Økonomer og eksperter taler om opbremsninger og stagneringer i boligpriserne.

Så meget er huspriserne steget i Nordsjælland

I Nordsjælland er villaerne og rækkehusene i år solgt for 23.102 kroner pr. kvadratmeter

huspriser Det er ikke ligefrem fordi, der er tale om raketvidenskab, når man kigger på de senere års prisudvikling på boligmarkedet i Nordsjælland og kommunerne i Københavns omegn: Priserne er steget - og prisrykket er særligt anført af den korte afstand til det hotte boligmarked indenfor hovedstadens kommunegrænser.

Der, hvor ligningen måske begynder at spidse lidt til, er, når økonomer og eksperter taler om opbremsninger og stagneringer. For er tiden så inde til at slå et til salg-skilt i forhaven eller koldt vand i blodet, inden man sætter sin krusedulle nederst på skødet til et nyt hjem?

"Man skal aldrig skynde sig ud i hverken et boligkøb eller salg. Der er simpelthen for store økonomiske og familiemæssige konsekvenser, der følger med, når man udskifter sin bolig. Man skal handle bolig, når der i familien er et behov for det, og det er vigtigt ikke at lade sig rive med af, hvad der sker med boligpriserne i en måned eller to," siger Mira Lie Nielsen, der er bolig- og formueøkonom i Nykredit.

Høje priser

I Nordsjælland er villaerne og rækkehusene i år solgt for 23.102 kroner pr. kvadratmeter, mens huskøberne i kommunerne helt tæt på København har måtte betale godt 31.160 kroner for en tilsvarende. Det viser tal fra Boliga.

Dermed er kvadratmeterpriserne i de to landsdele steget med henholdsvis 1.800 kroner og små 2.000 kroner fra 1. halvår 2016 til samme periode i år.

Prisstigningerne svarer til, at et hus på 120 gennemsnitlige kvadratmeter i Nordsjælland i år er solgt for godt 200.000 kroner mere, end et tilsvarende ville være handlet for i 2016.

-vik

Publiceret 27 October 2018 09:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl