Lad nu cyklen stå, hvis du har fået for meget rosé, advarer politiet. Modelfoto: Adobe Stock

Lad nu cyklen stå, hvis du har fået for meget rosé, advarer politiet. Modelfoto: Adobe Stock Konstanze Gruber - stock.adobe.c

Festival-advarsel fra politiet: Lad cyklen stå, hvis du er stiv

Nordsjællands Politi sender nu en klar advarsel til alle gæsterne i Musik i Lejet: Lad cyklen stå, hvis du har drukket for meget.

Politiet skriver i et facebook-opslag:

”I går begyndte musikfestivalen Musik i Lejet i Tisvildeleje, og vi var inviteret med til festen – for at arbejde, naturligvis.

Da natten faldt på og folk skulle væk fra området, fik vi desværre fat i en del spritbilister, som troede, de kunne snige branderten hjem, hvilket selvfølgelig er komplet uacceptabelt. Lad bilen stå, hvis du har drukket alkohol.

Det var dog ikke kun ved de firehjulede køretøjer, at vi oplevede påvirkede mennesker bag roret. Vi så også en del cyklister, som sejlede rundt i gedigne branderter og på den måde var til fare for både dem selv og de andre i trafikken. Det er meget muligt, at professionelle cykelryttere gennem tiden har vist sig at kunne køre adskillige kilometer i påvirket tilstand, men de havde heller ikke brugt en hel dag på at suge rosé i Tisvildeleje, inden de satte sig i sadlen.

På grund af torsdagens observationer har vi resten af weekenden derfor også fokus på cyklisterne i Tisvildeleje, hvor vi blandt andet vil vurdere, om cyklisterne har fået for meget alkohol inden for vesten. Derudover kigger vi også på, om cyklerne har lys på, og hvor mange personer, der sidder på cyklen. Hint: Der må kun sidde én. Ja, medmindre det er en tandemcykel.

Vi vil gerne understrege, at vi ikke retter fokus på cyklisterne for vores og bødekassens skyld, men derimod for cyklisternes egen og alle de andre trafikanters skyld.

Håbet er, at vi med denne lille reklame for vores tilstedeværelse slipper for at skulle hive bødeblokken frem og skrive nogen for forseelser på jernhesten. Og endnu vigtigere, forhåbentlig slipper vi for uheld med fulde cyklister. Nu er advarslen i hvert fald givet.

Hav en rigtig god weekend og en kanonsjov festival, hvis du er til Musik i Lejet.

//Nordsjællands Politi”

Publiceret 19 July 2019 16:06

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici