Brand i Valby uden for Helsinge endte med, at en firlænget gård brændte ned. Foto: Jens Berg Thomsen

Brand i Valby uden for Helsinge endte med, at en firlænget gård brændte ned. Foto: Jens Berg Thomsen

Firlænget gård brændte ud: Pillefyr formentlig skyld i storbrand

Brandtekniske undersøgelser venter efter stor gårdbrand uden for Helsinge

Af
Jens Berg Thomsen

Et pillefyr var formentlig årsagen til, at en firlænget gård i Valby uden for Helsinge torsdag brød i brand. Det skriver Nordsjællands Politi dagen derpå i døgnrapporten.

Branden opstod klokken 11.37 torsdag, fortæller politiet. Trods en "massiv og ihærdig indsats", lykkedes det ikke for brandfolkene at redde gården, der endte med at brænde ned. Nu venter de tekniske undersøgelser, før brandårsagen ligger helt fast.

Slukningsarbejdet tog mange timer, og politiet meldte i løbet af torsdagen ud på Twitter, at arbejdet formentlig ville vare frem til mørkets frembrud.

Publiceret 24 May 2019 13:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl