Stor brand:

Firlænget gård i flammer

Af
Jens Berg Thomsen

Tidligt torsdag eftermiddag udbrød der brand i en gård i Valby uden for Helsinge. Ilden har spredt sig til hele den firlængede gård.

"Alle var ude, da vi fik melding om branden, og lige nu er der ikke risiko for, at ilden breder sig. Vinden er også med os, for røgen driver ind over nogle marker og op i luften," siger vagtchef ved Nordsjællands Politi til Ugeposten.

"Vi har fået at vide, at det er en gård til beboelse, så der er ikke dyrehold på stedet. Slukningsarbejdet er stadig i gang, og politiet har spærret af i det omfang, det er nødvendigt," siger han.

Vagtchefen fortæller også, at en rendegraver lige nu er ved at vælte en mur på gården, så redningsmandskabet kan komme til.

"Umiddelbart står gården ikke til at redde," siger han.

Publiceret 23 May 2019 13:46

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl