Politiet vil også onsdag tale med folk og naboer i Tisvildeleje. Foto: Bjørn Nielsen/Byrd

Politiet vil også onsdag tale med folk og naboer i Tisvildeleje. Foto: Bjørn Nielsen/Byrd

Kvinde død efter overfald: Her er dødsårsagen

58-årig kvinde er død efter overfald i sit hjem i Tisvildeleje

Af
Claus Johansen

Den 58-årige kvinde, som natten til tirsdag blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje, og fløjet til hospitalet i kritisk tilstand, døde tirsdag aften. Dødsårsagen er stump vold med en ukendt genstand i kvindens hjem, og sagen efterforskes som drab, skriver Ekstra Bladet.

"Hun er blevet udsat for vold, og de skader hun har pådraget sig i den forbindelse har medført, at hun er afgået ved døden, siger Henrik Gunst, der er politikommisær i personfarlig kriminalitet hos Nordsjællands Politi til DR.

Politiet efterforsker bredt og håber på hjælp fra områdets borgere til at opklare sagen.

”Hvis nogen for eksempel har lagt mærke til biler, man ikke har set tidligere, vil vi gerne høre om det,” har politikommissær Henrik Gunst sagt til Ritzau.

Kvinden, der var læge, blev 58 år. Hun boede alene i det 94 kvadratmeter store hus på Aspevej.

Politiet fik anmeldelse om sagen klokken 3.14 natten til tirsdag. Den kom fra 'en familierelation'. Selve forbrydelsen skete cirka en halv time forinden, oplyser Henrik Gunst.

Flere teorier er i spil i efterforskningen. Det er onsdag formiddag således tilsyneladende ikke klarlagt, om den 58-årige kendte gerningsmanden i forvejen.

”Vi efterforsker bredt, og vi holder alle muligheder åbne,” siger politikommissæren.

Han ønsker ikke at svare på, om offeret har mistet penge eller værdier i forbindelse med overfaldet. Heller ikke voldens karakter vil politikommissæren onsdag sige noget om.

”Vi er glade for de henvendelser, vi allerede har fået. Men vi vil gerne have flere,” siger Henrik Gunst.

Interessen retter sig mod observationer af personer eller biler i området.

Onsdag vil betjente gå rundt i byen for at tale med folk og naboer, ligesom det skete tirsdag.

Publiceret 01 May 2019 11:21

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici