asdsadasdDette syn mødte Brita Voss Hvelplund i påsken i Smidstrup. Hundrede vis af svaner skrappede rundt
asdsadasdDette syn mødte Brita Voss Hvelplund i påsken i Smidstrup. Hundrede vis af svaner skrappede rundt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vildt syn: Hundredevis af svaner besatte GribskovDet var noget af et syn, der mødte Brita Voss Hvelplund, da hun i påsken kom kørende på Hågendrupvej i Smidstrup. På en mark hørte hun en vild skrappen.

“Der stod nok 3-400 svaner. Det var noget af et syn. Det var helt vildt med alt det skrapperi,” siger hun til Ugeposten. Efterfølgende har Brita Voss Hvelplund kørt aftentur ud til marken for at se, om svanerne stadig var der. Og det var de.

“Det virker som om, de tiltrækker andre fugle. Lige pludselig var der også gæs, måger, råger og duer. Men de sidste par dage har der været færre og færre svaner.” siger hun.

Brita Voss Hvelplund måtte også en tur på google for at undersøge, hvorfor fuglene netop har slået sig ned på den mark.

“Jeg læste, at svaner har et hjemsted - og derfra flyver de ud til andre område. Gerne majsstubmarker. Og det var lige præcis, hvad den her mark var. Så sidder de sikkert dér og hygger sig hele dagen - og om aftenen flyver de tilbage til deres hjemsted for ikke at blive spist af rovfugle. Det er et meget flot syn for fugleelskere.”

Er du fugleelsker?

“Det var jeg ikke. Men det er jeg blevet efter at have set alle de svaner. Det er et fantastisk syn.”Publiceret: 12. April 2018 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

Fik du læst