Alt for meget affald havner i naturen. Giv et nap med, når der er affaldsindsamling søndag 22. april. Pressefoto
Alt for meget affald havner i naturen. Giv et nap med, når der er affaldsindsamling søndag 22. april. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vær med til den store forårsrengøring i naturen

Også i Gribskov er der affaldsindsamling søndag den 22. aprilnatur Affaldsindsamling 2018 står for døren og Danmarks Naturfredningsforening (DN) og afdelingen i Gribskov opfordrer alle til at deltage i indsamlingen søndag 22. april og gøre en indsats for at fjerne uønsket og ofte farligt affald i naturen.

I de seneste år har over 35.000 frivillige indsamlere på søndagsindsamlingen og over 100.000 skoleelever og børnehavebørn i ugen inden samlet langt over 150 tons affald ind i naturen. Affaldsmængderne er desværre stadigt stigende i Danmark, og vi er et af de lande i verden, der producerer mest affald pr. indbygger, nemlig 447 kg affald pr. borger. Alt for meget af dette affald havner i naturen.


Lokale projekter

I Gribskov Kommune har der i flere år været mange indsamlingsprojekter i gang i Vejby, Dronningmølle, Søborg, Annisse, Ramløse, Gilleleje, Græsted, Smidstrup, Esrum, Maarum og Kagerup og enkelte andre steder, hvor der også er planlagt indsamlinger i år, men indsamlingen kan sagtens udvides og omfatte betydeligt flere steder og personer i kommunen. DN-Gribskov håber i år at få flere aktive frivillige til at tage ansvaret for indsamlinger i og omkring Annisse Nord, Tisvilde, Helsinge, Valby og Esbønderup. Selv nogle få personers indsats med et par timers indsamling vil hjælpe med til at fjerne uønskede og skadelige affaldsmængder til glæde for naturen, lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen, der opfordrer til, at man taler med naboer, familie eller venner om at gøre en indsats i forbindelse med forårsrengøringen søndag 22. april.

Tilmelding kan ske ved at bruge link http://www.affaldsindsamlingen.dk/sondag/tilmelding-sondag/ Eller gå ind på DN's hjemmeside og søg efter affaldsindsamlingen (http://tur.dn.dk/affaldsindsamlinger/ ) På DN's affalds-hjemmeside kan man også finde en række lokale indsamlings-arrangementer og melde sig til et af dem.

Gribskov Kommune og DN-Gribskov hjælper også lokale grupper med at komme i gang og støtter med materialer og forplejning til den lokale indsamling. Mail til jens.prom@gmail.com og hør mere. gs


Publiceret: 14. April 2018 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

Fik du læst
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt