Nordsjælland Håndbold er sikret endnu en sæson i mændenes bedste håndboldrække. Foto: Jan F. Stephan

Sejr og jubel: Nordsjælland Håndbold sikrede sig endnu en sæson i den bedste liga

Nordsjælland Håndbold slog Ribe-Esbjerg med 26-25 i Frederiksborgcentret onsdag aften og sikrede sig en plads i mændenes håndboldliga næste sæson

"Det blev en fantastisk aften i FrederiksborgCentret".

Sådan skriver Nordsjælland Håndbold om kampen onsdag aften, hvor klubben sikrede sig endnu en sæson i mændenes Håndboldliga med en sejr over Ribe-Esbjerg på 26-25. NH førte også ved 13-10 ved halvlegen.

Se fotograf Jan F. Stephans billeder fra kampen her i galleriet:

Dermed kunne fanzonen kaste de grønne guirlander, synge sejrssangen og fejre endnu i sæson i bedste liga.

Kampen startede ifølge klubbens kampreferat i et hurtigt tempo, og NH bragte sig foran både 1 og 2 mod 0, inden Ribe Esbjerg fik bolden i nettet bag Kristian Nøller Asmussen.

"Aftenens helt store spiller blev målmand Kristian Nøller Asmussen, som først lod sig skifte ud med 5 minutter igen.(...) En stor ros skal lyde til Nøller for den kæmpe indsats, han leverede i hele kampen. Han havde vel en redningsprocent på ca. 50%, flot gået af den lidt ældre herre. Han blev også velfortjent valgt til kampens spiller," skriver klubben på deres hjemmeside.

2. halvleg startede fortsat med NH i førertrøjen, og efter små 10 minutter var stillingen 18-14. Specielt Nøllers mange redninger gjorde ifølge klubben, at Esbjerg fortsat var bagud med 4-5 mål.

Spænding til det sidste

Men der var spænding til det sidste. For med små 10 minutter igen havde Ribe-Esbjerg indhentet NH’s føring, idet de nu kun var et mål bagud - 22-21. Ved stillingen 24-23 valgte træner Ian Marko Fog at skifte målmand til Mike Jensen, så Kristian Nøller Asmussen kunne få sig et velfortjent hvil på bænken. I slutminutterne fik Ribe-Esbjerg hele tiden scoret, så der kun var ét måls forskel.

Med 1½ minut igen havde Mike Jensen en feberredning, hvilket medførte, at NH på en kontra fik øget føringen til 26-24. Ribe-Esbjerg fik dog indhentet til stillingen 26-25, og Ian Marko Fog tog en time out for at få aftalt de sidste detaljer med kun få sekunder tilbage. Ribe-Esbjerg fik mulighed for at bringe sig á point med NH, men til stor jubel for hjemmeholdet og deres fans endte kampen altså 26-25.

Med det resultat er det lige meget, hvad de øvrige resultater bliver i nedrykningsspillet, for med NH’s fem point er de sikret ligastatus også i den kommende sæson.

Sidste kamp på lørdag

Fjerde og sidste kamp spilles på lørdag 27. april klokken 15 i Helsingør Hallen.

"Forhåbentlig bliver det en super kamp, hvor vi bl.a. også skal sige farvel til de 5–6 spillere, som forlader klubben. Så mød op og hyld spillere og ledere og ønsk dem god vind fremover," lyder det fra klubben.

Samtidig skal klubben her tage afsked med træner Ian Marco Fog.

Mdt

Fakta om kampen:

    Carl-Emil Haunstrup 6, heraf 1 på straffe, Nicolas Lundby 6, Andreas Nielsen og Aku Kreutzmann hver 4, Lasse Uth 3, Tobias Jørgensen, Dan Beck-Hansen og Kasper Kisum hver 1.

    Udvisninger: 2 til hver hold og derudover et rødt kort til Ribe-Esbjerg.

    Straffe: 5 til NH, hvoraf kun 2 blev udnyttet og 1 til Ribe Esbjerg

    Kampens spiller: Kristian Nøller Asmussen

    Tilskuere: 715

Publiceret 25 April 2019 09:55

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.