Sæsonstart i Ramløse Krocket

Kickoff Ramløse Krocket tager i denne uge hul på sin 21. sæson. Forude venter turneringer, træf og stævner og ikke at forglemme muntert samvær. Første dag er onsdag 10. april, hvor der bliver tævet kugler fra kl. 12.30.

”Specielt sæsonstarten ser vi altid frem til. Her er der er en særlig velkomst til nye spillere, der ønsker at prøve kræfter med dette taktiske og fascinerende spil. Klubbens dygtige instruktører står parat til at hjælpe med de første øvelser i slagteknik. Buerne kan også byde på mange udfordringer. Uforudsigelighed er et ord alle krocketspillere kender. – Der er ikke langt fra 'suset' til fiasko”, siger formand Kirsten Jensen.

Krocket er et makkerspil, men det tilgodeser i høj grad også den individuelle præstation.

Det kræver dyb koncentration og præcision og samspillet med makkeren er altafgørende. Hvordan hjælper de hinanden, og hvordan forhindrer de modstanderne i at komme frem gennem buerne?

På sæsonåbningsdagen er der kaffe og kage og en lille én til halsen til de fremmødte. Ramløse Krocket spiller hver onsdag kl. 13-16 og hver søndag kl. 10-12, og her er nye spillere også velkomne.

Publiceret 12 April 2019 11:30

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.