Jesper Dahl hjælpes fra banen efter sit uheldssvangre fald. Foto: Jan F. Stephan

Jesper Dahl hjælpes fra banen efter sit uheldssvangre fald. Foto: Jan F. Stephan

Uhyggelig skade: 'Det løb koldt ned ad ryggen på os allesammen'

Jesper Dahls ankel vendte helt forkert efter et fald i Nordsjælland Håndbolds kamp mod GOG. Han er sat ud af spillet for resten af sæsonen

Af
Niels Idskov

Det var så slemt, at TV2 afholdt sig fra at vise nærbilleder af den skade, som Jesper Dahl pådrog sig, da han landede forkert i en angrebssituation. Nordsjæland Håndbold-spilleren blev liggende og vred sig i smerte, mens han tog sig til sin højre ankel. Det viste sig, ifølge TV2 Sport, at Jesper Dahl var landet på en modstanders fod, så hans egen ankel vred sig af led og vendte indad i en 90 graders vinkel.

NH-målmand Mike Jensen og hans holdkammerater blev selvfølgelig påvirket af uheldet.

"Jeg ser bare lige pludselig, at de står dernede og vifter folk ind rimelig kraftigt, og så ser jeg foden, og den sidder fuldstændig forkert. Der løber det selvfølgelig koldt ned ad ryggen på os alle sammen. Det er selvfølgelig super, super synd for Jesper. Det er jo bare forfærdeligt, når sådan noget sker," fortalte Mike Jensen til TV2 Sport.

Simon Dam, fysioterapeut for Nordsjælland Håndbold, var straks på stedet, fik Jesper Dahls sko fjernet, foretog en kort vurdering af skaden, inden anklen blev indhyllet i isposer for at mindske hævelsen.

Lang pause venter

Efter fysioterapeutens opfattelse var der enten tale om et underbensbrud eller en såkaldt luksation, en ankel ude af led - og formentlig det sidste.

"Der er nok også røget nogle ledbånd, når anklen kommer derud." En slem skade, lød fysioterapeutens opsummering lige efter kampen. Hvis samtlige ledbånd er beskadiget, følger en skadespause på seks til ni måneder, men måske er kun enkelte ledbånd røget, og så bliver fraværet mindre.

Undgår operation

Dagen derpå blev det fastslået, at Jesper Dahl undgår operation. Han skal gå med en gipsstøvle i seks uger og skulle derefter være klar til genoptræning.

Jesper Dahl blev båret fra banen og lidt senere kørt til røntgenfotografering på hospitalet i Hillerød.

Det er en vigtig spiller med næsten fuld spilletid og vigtig i forsvaret, som NH-træner Ian Marko Fog må undvære i de næste kampe. Nordsjælland Håndbold tabte i øvrigt hjemmekampen i Helsingør med 27-30 mod topholdet GOG. Der skal formentlig et enkelt point til i den afsluttende grundspilskamp ude mod Mors/Thy for at Nordsjælland Håndbold kan starte nedrykningsslutspillet med optimale to point.

Den kamp spilles lørdag 6. april.

Publiceret 27 March 2019 00:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.