Efter 2 minutter og 36 sekunder var det slut: Oliver Møllenberg havde vundet. Foto: Jan F. Stephan

Efter 2 minutter og 36 sekunder var det slut: Oliver Møllenberg havde vundet. Foto: Jan F. Stephan

Høj stemning i Gilleleje: Modstandere sendt til tælling

Høj stemning til boksestævnet i Gilleleje lørdag aften

Af
Claus Johansen

boksning ”Jeg har aldrig oplevet et stævne magen til på dansk grund”.

Bokseformand Thomas Møllenberg har svært ved at få armene ned efter lørdagens store professionelle boksestævne i Gilleleje – byens første nogensinde.

”Jeg er glad, jeg er stolt, måske også lidt berørt, det var en sindssygt fantastisk aften. Tænk at være en del af en by, der i den grad støtter op om sådan en event,” siger Thomas Møllenberg.

Gilleleje Bokseklub stod som arrangør af stævnet, der fandt sted i den propfyldte Gilleleje Hallen.

Overrumplede

Bokseformanden erkender dog også, at der er ting, der skal arbejdes med til næste stævne:

”Vi blev overrumplede over, at presset var så stort ved indgangen. Og parkeringsforholdene skal være bedre. Men det giver mod på mere. Det er helt sikkert ikke sidste gang,” siger Thomas Møllenberg.

Blandt amatørerne var resultaterne ”lidt blandede bolsjer”, som bokseformanden udtrykker det. Til gengæld vandt alle tre professionelle boksere deres kampe – og for alle tre var der tale om en debutkamp.

Lokal prof-sejr

Jacob Porsgaard havde fået den bosniske debutant Filip Blagojevic som modstander. Efter en serie dybe træffere i anden omgang vendte bosnieren sig om, hvorefter kamplederen afbrød kampen.

Jacob Porsgaards modstander gav op i anden omgang. Foto: Jan F. Stephan

Jacob Porsgaards modstander gav op i anden omgang. Foto: Jan F. Stephan

Heva Sharif mødte serbiske Mirko Jovic, og Sharif havde ifølge boksenyt.dk ikke problemer med at styre kampen fra distancen med sin lange rækkevidde.

Heva Sharif havde ikke problemer med at styre kampen med sin lange rækkevidde. Foto: Jan F. Stephan

Heva Sharif havde ikke problemer med at styre kampen med sin lange rækkevidde. Foto: Jan F. Stephan

I tredje omgang blev Jovic ramt af en dyb venstre, og efter yderligere et par træffere satte han sig og blev stoppet af kampleder Jan Christensen.

Aftenens sidste kamp havde den lokale Oliver Møllenberg i hovedrollen, og hans walk-in fik taget til at løfte sig, skriver boksenyt.dk.

Oliver Møllenberg fik hurtigt presset modstanderen, serbiske Nemanja Jasenovski, som allerede i første omgang røg i gulvet. Begge gange kom han op igen, men efter 2 minutter og 36 sekunder var det slut, da serberen blev ramt i leveren og gik ned.

Publiceret 14 January 2019 00:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.