Helsinge fik et enkelt point i topkampen mod Farum. Pressefoto.

Helsinge fik et enkelt point i topkampen mod Farum. Pressefoto.

Topper Sjællandsserien: Helsinge er stadig ubesejret

Helsinge Fodbold satte en 2-0-føring over styr, men holdet bevarer sin status som ubesejrede

Af
Jeppe Helkov

TOPHOLD Helsinge Fodbold er stadig ubesejret i Sjællandsserien. I weekenden måtte holdet godt nok nøjes med 2-2 mod Farum Boldklub. Men ser man på forventningerne før sæsonen, ville de fleste nok have solgt en kamp mod en af rækkens stærkeste hold for et uafgjort resultat.

"Vi ligger stadig nummer ét og er ubesejrede. Det er det vigtigste. Som en helhed var det en godkendt kamp, selvom vi kun fik ét point. Det vigtigste var, at vi ikke tabte tre point til et andet tophold," siger cheftræner Wissam Al-Sharkawi.

På Helsinge Stadion begyndte hjemmeholdet ellers kampen som lyn og torden. Blot syv minutter inde i kampen kom Helsinge foran, da to af sæsonens helt store oplevelser i Sjællandsserien, Anders Blom og Frederik Scheuer, kombinerede flot. Sidstenævnte lagde et indlæg ind i panden på Anders Blom, der headede en fortjent føring i nettet.

20 minutter senere fortsatte Helsinge sin opturssæson, da topscorer Daniel Skov scorede til 2-0. Men bedst som alle de fremmødte tilskuere troede, at sæsonens femte sejr var på vej i hus, slog Farum tilbage. Kort før pausen scorede de først til 1-2 - og fire minutter efter pausen udlignede Farum også.

Trods gode chancer i slutningen af kampen til begge hold, blev det ikke til flere mål.

"Spillerne var skuffede. De sad og hang med hovedet. Men resultatet var nok fortjent. Vi kom ud med en god attitude og havde lagt den perfekte gameplan. Vi spiller en fantastisk første halvleg, men desværre får de scoret lige inden pausen. I pausen snakker vi om, at vi skal presse dem højere oppe, fordi de altid spiller bolden op. Det skulle vi måske ikke have gjort. I hvert fald fik de udlignet kort tid efter," siger Wissam Al-Sharkawi.

Med det ene point er Helsinge tre point foran Frederikssund på andenpladsen, mens Farum er fem point efter. Frederikssund har dog spillet en kamp færre.

Og netop Frederikssund venter i næste kamp i en kamp om førstepladsen.

"Det er topkampen. Jeg er selv fra Frederikssund, så jeg kender drengene rigtig godt. Det bliver en tæt kamp. Hvis man ser historisk fra det, har vi altid haft det svært mod Frederikssund. Men med den trup vi har nu, tror vi på det. Vi går ud med brystet helt fremme og kæmper for de tre point," siger Wissam Al-Sharkawi.

Publiceret 17 September 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV