Helsinge fik et enkelt point i topkampen mod Farum. Pressefoto.

Helsinge fik et enkelt point i topkampen mod Farum. Pressefoto.

Topper Sjællandsserien: Helsinge er stadig ubesejret

Helsinge Fodbold satte en 2-0-føring over styr, men holdet bevarer sin status som ubesejrede

Af
Jeppe Helkov

TOPHOLD Helsinge Fodbold er stadig ubesejret i Sjællandsserien. I weekenden måtte holdet godt nok nøjes med 2-2 mod Farum Boldklub. Men ser man på forventningerne før sæsonen, ville de fleste nok have solgt en kamp mod en af rækkens stærkeste hold for et uafgjort resultat.

"Vi ligger stadig nummer ét og er ubesejrede. Det er det vigtigste. Som en helhed var det en godkendt kamp, selvom vi kun fik ét point. Det vigtigste var, at vi ikke tabte tre point til et andet tophold," siger cheftræner Wissam Al-Sharkawi.

På Helsinge Stadion begyndte hjemmeholdet ellers kampen som lyn og torden. Blot syv minutter inde i kampen kom Helsinge foran, da to af sæsonens helt store oplevelser i Sjællandsserien, Anders Blom og Frederik Scheuer, kombinerede flot. Sidstenævnte lagde et indlæg ind i panden på Anders Blom, der headede en fortjent føring i nettet.

20 minutter senere fortsatte Helsinge sin opturssæson, da topscorer Daniel Skov scorede til 2-0. Men bedst som alle de fremmødte tilskuere troede, at sæsonens femte sejr var på vej i hus, slog Farum tilbage. Kort før pausen scorede de først til 1-2 - og fire minutter efter pausen udlignede Farum også.

Trods gode chancer i slutningen af kampen til begge hold, blev det ikke til flere mål.

"Spillerne var skuffede. De sad og hang med hovedet. Men resultatet var nok fortjent. Vi kom ud med en god attitude og havde lagt den perfekte gameplan. Vi spiller en fantastisk første halvleg, men desværre får de scoret lige inden pausen. I pausen snakker vi om, at vi skal presse dem højere oppe, fordi de altid spiller bolden op. Det skulle vi måske ikke have gjort. I hvert fald fik de udlignet kort tid efter," siger Wissam Al-Sharkawi.

Med det ene point er Helsinge tre point foran Frederikssund på andenpladsen, mens Farum er fem point efter. Frederikssund har dog spillet en kamp færre.

Og netop Frederikssund venter i næste kamp i en kamp om førstepladsen.

"Det er topkampen. Jeg er selv fra Frederikssund, så jeg kender drengene rigtig godt. Det bliver en tæt kamp. Hvis man ser historisk fra det, har vi altid haft det svært mod Frederikssund. Men med den trup vi har nu, tror vi på det. Vi går ud med brystet helt fremme og kæmper for de tre point," siger Wissam Al-Sharkawi.

Publiceret 17 September 2018 00:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.