Krise i Nordsjælland Håndbold:

"Vi mangler tre millioner inden sommer"

Krisemøde skal hjælpe til at skaffe penge til trængt klub. “

Af
Jens Berg Thomsen

Nordsjællands håndboldflagskib Nordsjælland Håndbold har indkaldt til stormøde blandt interessenter og sponsorer, både kommende og nuværende. Det skyldes, at klubben mangler penge her og nu, og at der skal ny kapital til, hvis sæsonen 2017/18 skal gennemføres.
Klubbens formand Jørgen Simonsen skrev den 2. januar ud til klubbens interessenter. I nytårshilsnen er formanden inde på, at klubbens økonomi er “rigtig presset,” og at der ikke var penge til at gennemføre den igangværende sæson uden ny driftskapital.
“Vi mangler tre millioner inden den 30. juni. Det er udfordringen,” siger klubbens formand Jørgen Simonsen, da Ugeposten fanger ham på telefonen.
Opfordringen fra klubben lyder derfor til at møde op til stormødet om klubbens fremtid.
“Er Nordsjælland Håndbold vigtig for dig, for os alle og vores virksomhed? Det er det spørgsmål, du skal tænke over. Betyder det noget, at Nordsjælland profileres og synliggøres i TV2 og i medierne?” spørger Jørgen Simonsen i brevet.

Vendte tilbage til bedste række

De tre millioner fordeler sig sådan, at klubben forventer, at den ene million kommer ind i gentegninger af aftaler, fortæller Jørgen Simonsen. De sidste to millioner skal blandt andet findes ved det stormøde, som klubben har indkaldt til den 10. januar i Frederiksborgcenteret i Hillerød.
“Der vil vi fortælle i nærmere detaljer om, hvordan vi har tænkt os at gøre fra nu af,” siger Jørgen Simonsen.
Nordsjælland Håndbold vendte i sidste sæson tilbage til landets bedste række efter at være rykket ned i en enkelt sæson.
“Vi er undrende over for, at de sportslige resultater ikke har kunnet drive indtægter i større omfang,” siger Jørgen Simonsen.
Nordsjælland Håndbold mangler fortsat en hovedsponsor, efter aftalen med GF Forsikring udbød. Derudover mangler klubben også andre sponsorater.
“Vi havde forventet, at det ville blive lettere at finde en ny hovedsponsor, når vi er tilbage i ligaen,” siger Jørgen Simonsen.

Direktør stoppede før jul

Kort før jul meddelte Nordsjælland Håndbolds direktør Lars Gjøls-Andersen, at han stoppede i klubben. Han fortalte dengang, at der “var en stram økonomi i klubben, der gør det svært at sætte nyt i søen lige nu.” Og der er en sammenhæng mellem, at direktøren er stoppet og den nuværende økonomiske situation.
“Det er klart, at vi har været glade for Lars, og at han har haft mange gode tiltag i klubben, men økonomien er ikke fulgt med, og vi har måttet tilpasse omkostningerne,” siger Jørgen Simonsen.
Mødet i Frederiksborgcentret foregår den 10. januar fra klokken 17.
“Er Nordsjælland Håndbold vigtig for dig, for os alle og vores virksomhed. Det er det spørgsmål, du skal tænke over. Betyder det noget, at Nordsjælland profileres og synliggøres i TV2 og medierne?” spørger formand Jørgen Simonsen i sin nytårshilsen.
“Vi mangler en eller flere større sponsorer/partnere og skal finde penge nu. Ellers kan vi ikke fortsætte og må lukke ned - senest ved afslutningen af sæsonen,” lyder det videre.

null

Publiceret 03 January 2018 12:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli