De 13 drenge fra Gilleleje hyggede sig til superligakamp i Farum. Privatfoto

De 13 drenge fra Gilleleje hyggede sig til superligakamp i Farum. Privatfoto

Gillelejedrenge gav den gas til superligakamp

Forkamp og glæde over sejr til FC Nordsjælland for Gilleje Fodboldklubs U8-drenge

Gilleleje Fodboldklubs U8-drenge fik sig en på opleveren forleden, da FC Nordsjælland havde besøg af Helsingør i Superligaen på Right to Dream Park. Drengene spillede både forkamp på stadion, og de 13 drenge leverede god fight og flot spil mod to hold fra Farum Boldklub, skriver holdets træner Rune Lindberg.
De mange medrejsende forældre, søskende og trænere var begejstrede, og efter kampene kunne Gillejedrengene se FC Nordsjælland vinde 1-0 over oprykkerne. Det var U8-holdet godt tilfreds med.
jbt

Inden superligakampen var der forkamp mod Farum Boldklub. Privatfoto

Inden superligakampen var der forkamp mod Farum Boldklub. Privatfoto

FC Nordsjælland vandt 1-0 over Helsingør, og det var fodboldholdet fra Gilleleje glade for. Privatfoto

FC Nordsjælland vandt 1-0 over Helsingør, og det var fodboldholdet fra Gilleleje glade for. Privatfoto

Publiceret 29 August 2017 08:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.