Emily Gantriis er kommet igennem talent-nåleøjet hos Dansk Svømmeunion, og skal fremover træne i det nationale træningscenter i København. Foto: Helsinge Svømmeklub

Emily Gantriis er kommet igennem talent-nåleøjet hos Dansk Svømmeunion, og skal fremover træne i det nationale træningscenter i København. Foto: Helsinge Svømmeklub

Stortalent forlader Helsinge

18-årige Emily Gantriis tog fem medaljer ved sidste uges ungdoms-DM, og forlader nu Helsinge Svømmeklub for at træne i det nationale træningscenter i København

Af
Jesper Gisli

Talentet er åbenlyst og stort, og det var kun et spørgsmål om tid hvornår Emily Gantriis fra Helsinge skulle videre i sin karriere.
Væk fra de trygge rammer i barndomsklubben, og fra august måned i stedet i vandet i Bellahøj, sammen med landets øvrige største svømmetalenter i det nationale træningscenter.
Emily Gantriis stiler stadigvæk op for barndomsklubben Helsinge når der skal svømmes stævner, men den daglige træning kommer ti at foregå i København.
“Målet er at Emily skal udvikle sig til at blive en svømmer, der på sigt kan blive en fast deltager ved de store internationale mesterskaber EM, VM og OL. Det er med stor glæde og stolthed, at Emily nu kan tage springet ud i verden og at hendes svømmefærdigheder, som er opnået i Helsinge Svømmeklub er så gode, at svømmeunionen mener at hun har potentialet til dette”, siger Emily Gantriis' træner Jens Frederiksen.

Følger i Lasse Lykke Nielsens fodspor

“Det er anden gang på kort tid at Helsinge Svømmeklub sender en topsvømmer videre til det nationale træningscenter, for både Lasse Lykke Nielsen og Emilys vedkommende er det et udtryk for, at talent, samarbejde og en målrettet træningsindsats kan være med til at skabe så flotte svømmeresultater. Alle I Helsinge svømmeklub glæder sig over at Emily er nået så langt, og at Emily fortsat repræsenterer Helsinge Svømmeklub ved mesterskaber og på landsholdet”, siger Jens Frederiksen der i morgen onsdag rejser med Emily Gantriis og flere seniorlandsholdssvømmere til Portugal, hvor der skal svømmes Portugal Open.


Emilys medaljer ved
Ungdoms DM

Guld 50 fri ungdoms DM- Langbane
Sølv 50 fri senior DM-Langbane
Bronze 100 fri DM-Senior Langbane
Bronze til Emily i 100 fri ungdoms DM-Langbane
Bronze 200 fri ungdoms DM-Langbane

Publiceret 18 July 2017 11:45

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl