Stortalent forlader Helsinge

18-årige Emily Gantriis tog fem medaljer ved sidste uges ungdoms-DM, og forlader nu Helsinge Svømmeklub for at træne i det nationale træningscenter i København

Talentet er åbenlyst og stort, og det var kun et spørgsmål om tid hvornår Emily Gantriis fra Helsinge skulle videre i sin karriere.
Væk fra de trygge rammer i barndomsklubben, og fra august måned i stedet i vandet i Bellahøj, sammen med landets øvrige største svømmetalenter i det nationale træningscenter.
Emily Gantriis stiler stadigvæk op for barndomsklubben Helsinge når der skal svømmes stævner, men den daglige træning kommer ti at foregå i København.
“Målet er at Emily skal udvikle sig til at blive en svømmer, der på sigt kan blive en fast deltager ved de store internationale mesterskaber EM, VM og OL. Det er med stor glæde og stolthed, at Emily nu kan tage springet ud i verden og at hendes svømmefærdigheder, som er opnået i Helsinge Svømmeklub er så gode, at svømmeunionen mener at hun har potentialet til dette”, siger Emily Gantriis' træner Jens Frederiksen.

Følger i Lasse Lykke Nielsens fodspor

“Det er anden gang på kort tid at Helsinge Svømmeklub sender en topsvømmer videre til det nationale træningscenter, for både Lasse Lykke Nielsen og Emilys vedkommende er det et udtryk for, at talent, samarbejde og en målrettet træningsindsats kan være med til at skabe så flotte svømmeresultater. Alle I Helsinge svømmeklub glæder sig over at Emily er nået så langt, og at Emily fortsat repræsenterer Helsinge Svømmeklub ved mesterskaber og på landsholdet”, siger Jens Frederiksen der i morgen onsdag rejser med Emily Gantriis og flere seniorlandsholdssvømmere til Portugal, hvor der skal svømmes Portugal Open.


Emilys medaljer ved
Ungdoms DM

Guld 50 fri ungdoms DM- Langbane
Sølv 50 fri senior DM-Langbane
Bronze 100 fri DM-Senior Langbane
Bronze til Emily i 100 fri ungdoms DM-Langbane
Bronze 200 fri ungdoms DM-Langbane

Publiceret 18 July 2017 11:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli