Emily Gantriis er kommet igennem talent-nåleøjet hos Dansk Svømmeunion, og skal fremover træne i det nationale træningscenter i København. Foto: Helsinge Svømmeklub

Emily Gantriis er kommet igennem talent-nåleøjet hos Dansk Svømmeunion, og skal fremover træne i det nationale træningscenter i København. Foto: Helsinge Svømmeklub

Stortalent forlader Helsinge

18-årige Emily Gantriis tog fem medaljer ved sidste uges ungdoms-DM, og forlader nu Helsinge Svømmeklub for at træne i det nationale træningscenter i København

Af
Jesper Gisli

Talentet er åbenlyst og stort, og det var kun et spørgsmål om tid hvornår Emily Gantriis fra Helsinge skulle videre i sin karriere.
Væk fra de trygge rammer i barndomsklubben, og fra august måned i stedet i vandet i Bellahøj, sammen med landets øvrige største svømmetalenter i det nationale træningscenter.
Emily Gantriis stiler stadigvæk op for barndomsklubben Helsinge når der skal svømmes stævner, men den daglige træning kommer ti at foregå i København.
“Målet er at Emily skal udvikle sig til at blive en svømmer, der på sigt kan blive en fast deltager ved de store internationale mesterskaber EM, VM og OL. Det er med stor glæde og stolthed, at Emily nu kan tage springet ud i verden og at hendes svømmefærdigheder, som er opnået i Helsinge Svømmeklub er så gode, at svømmeunionen mener at hun har potentialet til dette”, siger Emily Gantriis' træner Jens Frederiksen.

Følger i Lasse Lykke Nielsens fodspor

“Det er anden gang på kort tid at Helsinge Svømmeklub sender en topsvømmer videre til det nationale træningscenter, for både Lasse Lykke Nielsen og Emilys vedkommende er det et udtryk for, at talent, samarbejde og en målrettet træningsindsats kan være med til at skabe så flotte svømmeresultater. Alle I Helsinge svømmeklub glæder sig over at Emily er nået så langt, og at Emily fortsat repræsenterer Helsinge Svømmeklub ved mesterskaber og på landsholdet”, siger Jens Frederiksen der i morgen onsdag rejser med Emily Gantriis og flere seniorlandsholdssvømmere til Portugal, hvor der skal svømmes Portugal Open.


Emilys medaljer ved
Ungdoms DM

Guld 50 fri ungdoms DM- Langbane
Sølv 50 fri senior DM-Langbane
Bronze 100 fri DM-Senior Langbane
Bronze til Emily i 100 fri ungdoms DM-Langbane
Bronze 200 fri ungdoms DM-Langbane

Publiceret 18 July 2017 11:45

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.