130 ekvipager var tilmeldt.

130 ekvipager var tilmeldt.

Dystede i hestesportens ’iron man’

Søborggaard afholdt DM i military for ponyer

Af
Foto: Jan F. Stephan

I weekenden var nogle af landets bedste militaryryttere samlet i Søborggaard Ridecenter. Stedet var vært for DM i diciplinen for ponyer, og 130 ekvipager var tilmeldt stævnet.
Forældre og lokale frivillige har brugt vinteren og foråret til at forberede og udvikle nye udfordringer med mange nye terrænspring. Og klubben glædede sig derfor til, at byde såvel egne som udefrakommende ryttere velkommen til stævnet, lød det på forhånd i en pressemeddelelse. De 130 ekvipager deltog i 13 forskellige klasser til stævnet.
Military er også kendt som hestesportens “iron man” og består af både dressur, ridebanespring og sluttes af med et terrænridt.jbt

Military består af dressur, ridebanespring og terrænridt.

Military består af dressur, ridebanespring og terrænridt.

Stævnet blev holdt på Søborgaard Ridecenter.

Stævnet blev holdt på Søborgaard Ridecenter.

Koncentration hos hest og rytter

Koncentration hos hest og rytter

Forældre og lokale frivillige har brugt vinter og sommer på at forberede stævnet.

Forældre og lokale frivillige har brugt vinter og sommer på at forberede stævnet.

Publiceret 12 July 2017 03:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV