Sæsonoptakt:

Nyt håb trods nedrykning for Helsinge Fodbold

Ny trænerkonstellation er på plads for Helsinge Fodbold, der lægger ud med træningskampe op til pokalbrag i august

Det blev til en nedrykning for Helsinge Fodbold i slutningen af sidste sæson og dermed et farvel til Sjællandsserien. Men klubben hev en 4-1-sejr hjem i sidste kamp i pokalen, og det betyder, at holdet står over for 2.divisionsholdet HIK den 9. august i første runde af pokalturneringen.
Afslutningen på sæsonen giver “nyt håb”, skriver klubben i en pressemeddelelse om forberedelserne til næste sæson.
“Sommeropstarten er som altid hektisk, da der er få uger fra første træning til første turneringskamp – og endnu mindre tid i Helsinge Fodbolds tilfælde med tanke på pokalkampen mod HIK. I opstarten skal spillerne igennem fire træningskampe (og én pokalkamp) for netop at lære den nye spillestil under Peter Juul at kende, ligesom man som altid arbejder på at komme i den bedst mulige form,” lyder det fra klubben.

Nyt trænerteam

Ny cheftræner er Peter Juul Petersen, der har afløst Lasse Holm. Flemming Topp, der også før var en del af trænerteamet, er stadig med, også Benno Larsen er stadig at finde i teamet. Derudover er ”ny-tilkomne” Wissam Al-Sharkawi, tidligere U19-træner, med, skriver klubben.
“De første træningspas under Peter Juul gav flere af klubbens mest talentfulde U19-spillere - sågar også én U17-spiller - muligheden for at prøve kræfter med seniorfodbolden, og hvad der kræves af en førsteholdsspiller i Helsinge Fodbold,” skriver klubben.
Hvad angår truppen er Anders Blom tilbage for fulde udblæsninger, melder klubben. Mads Hocke har atter fået fodboldlysten tilbage, ligesom talentet Poul Falk er begyndt at røre på sig. Truppen ligner sig selv, hvilket giver positive forhåbninger for fremtiden.
Helsinge Fodbolds sæson 2017/18 starter lørdag den 22/7 med træning klokken 10.00 efterfulgt af frokost. Herefter trænes der som altid tirsdag og torsdag klokken 18.00. Nye spillere er som altid velkomne til at komme prøvetræne, skriver klubben.jbt

FAKTA
Kommende kampe
Helsinge Fodbolds træningskampe:
5. august mod Frederikssund
Pokalkamp hjemme mod HIK fra 2. Division, den 9. august.
10. august mod Farum
12. august mod Herstedøster
15. august mod Avedøre-2

Publiceret 09 July 2017 11:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli