DM i Military på lokalt ridecenter

Hestesportens svar på ironman kan opleves i weekenden på Søborggaard Ridecenter

På fredag d. 7. juli går det løs, når der hen over weekenden afholdes DM i military for ponyer på Søborggaard Ridecenter.
Military er en gammel militær gren inden for ridesporten, som sætter ekvipagen på prøve i udholdenhed og mod. Den indledende gren er dressuren, der for DM pony rytterne starter fredag d. 7 juli kl. 12.00 – og lørdag d.8 juli går det løs med ridebanespringning, inden stævnet afsluttes med udholdenhed, der gennemføres som et terrænridt på op til 3 km. hvor 20 faste forhindringer passeres.
Der er tilmeldt 130 ekvipager, som starter i 13 forskellige klasser, helt fra de yngste ryttere der starter deres første stævne til landet dygtigste pony military ryttere.

Gode chancer for lokal succes

Søborggårds ryttere har selvfølgelig flittigt trænet de tre discipliner og klubben ser gode muligheder for at mindst en af de lokale ekvipager placerer sig med en top 3 placering, lyder det i en pressemeddelelse fra Søborggaard Ridecenter.
Forældre og lokale frivillige har brugt vinteren og foråret til, at forberede og udvikle nye udfordringer med mange nye terrænspring – og klubben glæder sig derfor til, at byde såvel egne som udefrakommende ryttere velkommen til stævnet.
Især terrænridtet er seværdigt og klubben håber at mange vil tage en udflugt til Søborg og tilbringe nogle hyggelige timer i den skønne natur omkring Søborg slotsruin, hvor man kan nyde en kop kaffe mm, mens man kan se Danmarks allerbedste ponyryttere inden for Military
Stævnet finder sted på Søborggård Rideklub, Søborggårdsvej 60, hvor der er gratis adgang og alle er meget velkommen, oplyser arrangørerne.

Landets bedste Military-ryttere samles i Søborg i weekenden. Arkivfoto.

Landets bedste Military-ryttere samles i Søborg i weekenden. Arkivfoto.

Publiceret 03 July 2017 06:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli