Det er Military-landstræner Sally Schlichting og Søborggaard Ridecenter der fredag og lørdag er vært for DM i Military for ponyer. Arkivfoto: Jan F. Stephan.

Det er Military-landstræner Sally Schlichting og Søborggaard Ridecenter der fredag og lørdag er vært for DM i Military for ponyer. Arkivfoto: Jan F. Stephan.

DM i Military på lokalt ridecenter

Hestesportens svar på ironman kan opleves i weekenden på Søborggaard Ridecenter

Af
Jesper Gisli

På fredag d. 7. juli går det løs, når der hen over weekenden afholdes DM i military for ponyer på Søborggaard Ridecenter.
Military er en gammel militær gren inden for ridesporten, som sætter ekvipagen på prøve i udholdenhed og mod. Den indledende gren er dressuren, der for DM pony rytterne starter fredag d. 7 juli kl. 12.00 – og lørdag d.8 juli går det løs med ridebanespringning, inden stævnet afsluttes med udholdenhed, der gennemføres som et terrænridt på op til 3 km. hvor 20 faste forhindringer passeres.
Der er tilmeldt 130 ekvipager, som starter i 13 forskellige klasser, helt fra de yngste ryttere der starter deres første stævne til landet dygtigste pony military ryttere.

Gode chancer for lokal succes

Søborggårds ryttere har selvfølgelig flittigt trænet de tre discipliner og klubben ser gode muligheder for at mindst en af de lokale ekvipager placerer sig med en top 3 placering, lyder det i en pressemeddelelse fra Søborggaard Ridecenter.
Forældre og lokale frivillige har brugt vinteren og foråret til, at forberede og udvikle nye udfordringer med mange nye terrænspring – og klubben glæder sig derfor til, at byde såvel egne som udefrakommende ryttere velkommen til stævnet.
Især terrænridtet er seværdigt og klubben håber at mange vil tage en udflugt til Søborg og tilbringe nogle hyggelige timer i den skønne natur omkring Søborg slotsruin, hvor man kan nyde en kop kaffe mm, mens man kan se Danmarks allerbedste ponyryttere inden for Military
Stævnet finder sted på Søborggård Rideklub, Søborggårdsvej 60, hvor der er gratis adgang og alle er meget velkommen, oplyser arrangørerne.

Landets bedste Military-ryttere samles i Søborg i weekenden. Arkivfoto.

Landets bedste Military-ryttere samles i Søborg i weekenden. Arkivfoto.

Publiceret 03 July 2017 06:45

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl