Gillelejes U7-drenge var en tur til superligafodbold i Farum hos FC Nordsjælland. Privatfoto

Gillelejes U7-drenge var en tur til superligafodbold i Farum hos FC Nordsjælland. Privatfoto

Fodbolddrenge fra Gilleleje så med, da FC Nordsjælland tævede SønderjyskE

fodbold Der var superligasmæk for skillingen, da Gilleleje Fodboldklubs U7-drenge forleden var til opgøret mellem FC Nordsjælland og SønderjyskE på Right to Dream Park i Farum. I alt var 50 drenge, søskende, forældre og trænere med til kampen, som FC Nordsjælland vandt 4-1 - til drengenes store begejstring, skriver holdets træner Rune Lindberg til Ugeposten. Det blev også til et kram til maskotten Timba, highfives til spillerne, trøjer, kampprogrammer og et signeret postkort med Marcus ingvartsen, der er superligatopscorer, og de andre spillere. Inden kampen blev det også til en æresrunde på stadion, så tilskuerne kunne heppe på drengene.


Det blev til en æresrunde inden kampen. Privatfoto

Det blev til en æresrunde inden kampen. Privatfoto

Publiceret 19 May 2017 01:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.