27 orienteringsløbere fra Tisvilde Hegn OK har været i Sverige for at løbe. De kom med flotte resultater. Pressefoto

27 orienteringsløbere fra Tisvilde Hegn OK har været i Sverige for at løbe. De kom med flotte resultater. Pressefoto

Lokale løbere leverede top-resultater i Sverige

27 orienteringsløbere fra Tisvilde Hegn gjorde det godt i Sverige

27 orienteringsløbere fra Tisvilde Hegn OK var for kort tid siden i Åhus i Sverige for at deltage i et stort internationalt orienteringsløb. De kom hjem med meget flotte resultater.
Mere end 1.200 orienteringsløbere fra ni nationer var med. Fredag aften var over 1.000 løbere med pandelamper klar i disciplinen natorientering, hvor Tisvilde Hegn OK leverede suveræne topplaceringer. I klassen D18 blev det til en kneben sejr for Agnes Kracht lige foran klubkammeraten Ida Øbro. I H18 leverede Malte Kjær også et suverænt løb, der rakte til en 3. plads. Træner Tim Falck Weber lå efter en suveræn start længe til en 1. plads, men måtte Tim tage til takke med en 6.plads. I H20 havde Andreas Duc Jørgensen også et teknisk godt løb, hvilket også gav en 6. plads.
Lørdag leverede Agnes Kracht igen en suveræn præstation på mellemdistancen, da hun sejrede i D18. Malte Kjær og Lasse Fughmann leverede også et fint løb og endte med en 5. og 8 plads.
Gunvor Skytte kom i D14K i mål med en 6, plads, mens Vera Müllerova løb en suveræn 9. plads hjem i den hårde D21 klasse.
Lørdag eftermiddag stod den på sprintorientering i den gamle by, Åhus, hvor Agnes Kracht stod bag en historisk ”hattrick” da hun knebent snuppede sejren foran svenskerne i D18. Ligeså tog Tim Falck Weber også en 1. plads i klassen H50. I den hårde klasse H21 lå Jonas Falck Weber længe til bronze men blev med et sekund slået ned på en ærgerlig men flot 4. plads. Andreas Duc Jørgensen og Vera Müllerova havde et par småfejl og fik begge en 8. plads i hhv. H20 og D21.
Om søndagen var der lagt an til en hård langdistance. Her blev det til sejr for Jakub Jirasek i klassen Öpen 6, mens Tim Falck Weber længe havde bedste tid i mål, men endte som nummer 2 i H50. Gunvor Skytte og Andreas Duc Jørgensen kom i mål til en 3. og 4. plads i D14K og Öpen 7. Agnes Kracht, Malte Kjær og Lasse Fughmann løb fine præstationer, men med trætte ben, var en 7. plads for Agnes i D18 samt to placeringer lige uden for top 10 for Lasse og Malte, hvad det kunne blive til.

Publiceret 11 March 2017 11:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs