Lokale løbere leverede top-resultater i Sverige

27 orienteringsløbere fra Tisvilde Hegn gjorde det godt i Sverige

27 orienteringsløbere fra Tisvilde Hegn OK var for kort tid siden i Åhus i Sverige for at deltage i et stort internationalt orienteringsløb. De kom hjem med meget flotte resultater.
Mere end 1.200 orienteringsløbere fra ni nationer var med. Fredag aften var over 1.000 løbere med pandelamper klar i disciplinen natorientering, hvor Tisvilde Hegn OK leverede suveræne topplaceringer. I klassen D18 blev det til en kneben sejr for Agnes Kracht lige foran klubkammeraten Ida Øbro. I H18 leverede Malte Kjær også et suverænt løb, der rakte til en 3. plads. Træner Tim Falck Weber lå efter en suveræn start længe til en 1. plads, men måtte Tim tage til takke med en 6.plads. I H20 havde Andreas Duc Jørgensen også et teknisk godt løb, hvilket også gav en 6. plads.
Lørdag leverede Agnes Kracht igen en suveræn præstation på mellemdistancen, da hun sejrede i D18. Malte Kjær og Lasse Fughmann leverede også et fint løb og endte med en 5. og 8 plads.
Gunvor Skytte kom i D14K i mål med en 6, plads, mens Vera Müllerova løb en suveræn 9. plads hjem i den hårde D21 klasse.
Lørdag eftermiddag stod den på sprintorientering i den gamle by, Åhus, hvor Agnes Kracht stod bag en historisk ”hattrick” da hun knebent snuppede sejren foran svenskerne i D18. Ligeså tog Tim Falck Weber også en 1. plads i klassen H50. I den hårde klasse H21 lå Jonas Falck Weber længe til bronze men blev med et sekund slået ned på en ærgerlig men flot 4. plads. Andreas Duc Jørgensen og Vera Müllerova havde et par småfejl og fik begge en 8. plads i hhv. H20 og D21.
Om søndagen var der lagt an til en hård langdistance. Her blev det til sejr for Jakub Jirasek i klassen Öpen 6, mens Tim Falck Weber længe havde bedste tid i mål, men endte som nummer 2 i H50. Gunvor Skytte og Andreas Duc Jørgensen kom i mål til en 3. og 4. plads i D14K og Öpen 7. Agnes Kracht, Malte Kjær og Lasse Fughmann løb fine præstationer, men med trætte ben, var en 7. plads for Agnes i D18 samt to placeringer lige uden for top 10 for Lasse og Malte, hvad det kunne blive til.

Publiceret 11 March 2017 11:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli