Champagnen er lagt på køl

Nordsjælland Håndbold er nu kun én sejr fra oprykningen

HÅNDBOLD Onsdagens hjemmekamp mellem Korsør Slagelse og Nordsjælland Håndbold, der var en kamp mellem bund og top, blev lige så spændende som alle havde frygtet, Nordsjælland vandt dog kampen 25 – 21, hvilket betyder, at Nordsjælland nu har spillet sig frem til matchbold til håndbold-ligaen.
Med et veloplagt hjemmepublikum i Helsinge-hallerne var der lagt op til en festlig håndboldkamp, men sådan udviklede det sig desværre ikke. Nordsjælland kom foran 1–0, men det var også eneste gang i i første halvleg at hjemmeholdet var foran.
Nordsjælland kunne ikke få spillet til at glide og en del oplagte chancer blev brændt. Korsør Slagelse var midt i første halvleg oppe at føre med hele fire mål ved stillingen 6 – 10. Heldigvis fik Nordsjælland taget sig sammen de sidste par minutter så halvlegsresultatet blev 11 – 11.
Efter små 10 minutter inde i anden halvleg bragte Nordsjælland sig foran med 16–15 og resten af kampen var det hjemmeholdet der var i førerposition, omend det var smalt, og kampen endte med en sejr på 25 – 21.
Kampen igennem virkede det som om, at spillerne var helt febrilske, hvilket betød, at de afsluttede al for hurtigt, den mest skudsikre spiller i hele kampen var Morten Thrane med hele syv rene fuldtræffere. En anden spiller som gjorde sig bemærket det var målmanden Kristian Pedersen, idet han scorede tre mål. Dernæst skal bemærkes, at Kristian Pedersen havde mange redninger. Så alt i alt var det de to spillere der bør fremhæves.
Inden kampen havde Nordsjællands træner Ian Marko Fog givet udtryk for, at en kamp mellem bund- og tophold ofte er mere vanskelige end som så, og dette var også tilfælde i dagens kamp.
Kampens resultat betyder, at Nordsjælland kan sikre sig direkte oprykning til ligaen den 19. marts med en sejr mod Odder, idet onsdagens anden kamp, kampen mellem TMS Ringsted og Team Sydhavsøerne, endte med en sejr til Team Sydhavsøerne på 24–23. Nordsjællands og Odders første kamp i Frederiksborghallen endte med en sejr til Nordsjælland på 31-27, så der er store chancer for at champagnepropper springer på udebane.
Nordsjællands næste hjemmekamp spilles den 25. marts klokken 15 i Helsinge-hallerne, hvor Otterup HK kommer på besøg.

@Sport Fakta Fed:1. division
Nordsjælland – Korsør/Slagelse 25-21 (11-11)
@Sport Fakta Italic:Nordsjælland: Morten Thrane 7, Lasse Uth 3, Kristian Pedersen 3, Johan Meklenborg 3, Nicolai Pedersen 2, Dan Beck Hansen 2, Oliver Roepstorff 2, Carl-Emil Haunstrup 1, Anders Mose 1, Nicholas Poulsen 1 mål.

Publiceret 10 March 2017 11:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli