Vigtig sejr i topbrag:

Nordsjælland fortsætter kursen mod ligaen

Nordsjælland Håndbold sikrede sig lørdag eftermiddag en vigtigt sejr over forfølgerne i Skive

Af
Af Claus Beyer

Der var topkamp, da Nordsjælland Håndbold besøgte Skive If. Det var rækkens nummer 1, der besøgte rækken nummer 3, og Nordsjælland udbyggede sikkert afstanden til 6 point, da holdet fortjent vandt med 30-25.

Det var ellers hjemmeholdet der kom bedst fra start, men Nordsjælland hang på og i det 22. minut, der lykkedes det Lasse Uth at bringe Nordsjælland i front for første gang i kampen, ved stillingen 9-10. Herefter slap Nordsjælland aldrig føringen. Nordsjælland kunne gå til pausen foran 11-14.

I anden halvleg fortsatte Nordsjælland med at have kontrol over kampen. Efter godt 8 minutter var Nordsjælland foran med hele otte mål, 13-21.

Skive kæmpede hårdt for at komme tilbage og i kampens 49. minut reducerede hjemmeholdet til 20-23. Men Nordsjælland lukkede ikke hjemmeholdet indenfor og med 10 gode minutter, så sluttede Nordsjælland overbevisende og sikrede sig fortjent sejren med fem mål, da kampen endte 25-30.

Fra Nordsjælland var Johan Meklenborg, Nicolai Pedersen og Lasse Uth de mest scorende spillere, med hver syv mål.

Dette betyder, at Nordsjælland ligger 4 point foran nummer 2 fra Ringsted og 6 point foran Skive IF.

Nordsjællands næste kamp spilles på onsdag, hvor HØJ kommer på besøg i Frederiksborg-hallen. Kampen spilles klokken 19.30. HØJ ligger nummer 7 - 14 point efter Nordsjælland.

Publiceret 18 February 2017 19:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli