Nordsjællands Lasse Uth bragte Nordsjælland foran 10-9 i Skive og blev sammen med Nicolai Pedersen og Johan Meklenborg topscorer. De scorede hver 7 mål. Arkivfoto: Claus Beyer

Nordsjællands Lasse Uth bragte Nordsjælland foran 10-9 i Skive og blev sammen med Nicolai Pedersen og Johan Meklenborg topscorer. De scorede hver 7 mål. Arkivfoto: Claus Beyer

Vigtig sejr i topbrag:

Nordsjælland fortsætter kursen mod ligaen

Nordsjælland Håndbold sikrede sig lørdag eftermiddag en vigtigt sejr over forfølgerne i Skive

Af
Af Claus Beyer

Der var topkamp, da Nordsjælland Håndbold besøgte Skive If. Det var rækkens nummer 1, der besøgte rækken nummer 3, og Nordsjælland udbyggede sikkert afstanden til 6 point, da holdet fortjent vandt med 30-25.

Det var ellers hjemmeholdet der kom bedst fra start, men Nordsjælland hang på og i det 22. minut, der lykkedes det Lasse Uth at bringe Nordsjælland i front for første gang i kampen, ved stillingen 9-10. Herefter slap Nordsjælland aldrig føringen. Nordsjælland kunne gå til pausen foran 11-14.

I anden halvleg fortsatte Nordsjælland med at have kontrol over kampen. Efter godt 8 minutter var Nordsjælland foran med hele otte mål, 13-21.

Skive kæmpede hårdt for at komme tilbage og i kampens 49. minut reducerede hjemmeholdet til 20-23. Men Nordsjælland lukkede ikke hjemmeholdet indenfor og med 10 gode minutter, så sluttede Nordsjælland overbevisende og sikrede sig fortjent sejren med fem mål, da kampen endte 25-30.

Fra Nordsjælland var Johan Meklenborg, Nicolai Pedersen og Lasse Uth de mest scorende spillere, med hver syv mål.

Dette betyder, at Nordsjælland ligger 4 point foran nummer 2 fra Ringsted og 6 point foran Skive IF.

Nordsjællands næste kamp spilles på onsdag, hvor HØJ kommer på besøg i Frederiksborg-hallen. Kampen spilles klokken 19.30. HØJ ligger nummer 7 - 14 point efter Nordsjælland.

Publiceret 18 February 2017 19:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs