Nordsjælland Håndbold klædte topholdet af. Foto Jan F. Stephan

Nordsjælland Håndbold klædte topholdet af. Foto Jan F. Stephan

Nordsjælland gjorde det umulige

Hverken Bjerringbro-Silkeborg, brand-alarm eller blå blink kunne stoppe Nordsjælland Håndbold

Af
Niels Stefansen

håndboldligaen: Der var vist ikke mange, der reelt troede på at Nordsjælland Håndbold ville være i stand til at byde topholdet Bjerringbro-Silkeborg modstand, da de to mandskaber fra hver sin ende af Ligaen mødtes i FrederiksborgCentret mandag aften i den direkte transmitterede TV-kamp.
Men hjemmeholdet jordede effektivt alle skeptikkerne, og med en formidabel hold-indsats - krydret med kæmpe individuelle præstationer, sendte de favoritterne retur til Jylland med et nederlag på 30-26.
Ret beset blev opgøret afgjort allerede indenfor de første otte minutter af første halvleg. Her havde hjemmeholdet scoret otte gange, mens gæsterne kun havde været i stand til at passere NH-keeper Kristian Pedersen én gang. Den, i Liga-sammenhæng, forholdsvis lille målmand, stod forrygende og dæmmede op for skud højt og lavt, og når arme og ben ikke nåede op til blokering, stoppede han Bjerringbro-skytterne med ansigtet. To gange var han således næsten til tælling efter skud direkte i ansigtet - men lidt vand og kærlig omsorg, og så var han klar til flere pragt-redninger. 16-9 til Nordsjælland ved pausen var i høj grad hans fortjeneste - ligesom et hårdt kæmpende midterforsvar, der fuldstænding holdt storskytter som Nicolaj Markussen og Mads Christiansen i kort snor.

Holdet vandt

Umiddelbart før spillet skulle sættes i gang i anden halvleg, lød brandalarmen i FrederiksborgCentret, og alle måtte forlade hallen. Den ufrivillige pause varede i små fem minutter, og man kunne godt frygte, hvordan det ville indvirke på koncentrationen hos Nordsjællands mindre rutinerede mandskab. Men straks fra halvlegens start formåede NH at lægge pres med to hurtige scoringer af Cornelius Kragh og foran 18-11 begyndte man for alvor at lægge grunden til et overraskende resultat.
Det lykkedes Bjerringbro-Silkeborg at hente lidt ind på NH-forspringet midtvejs i halvlegen, men tættere på end fire mål kom gæsterne aldrig.
Nordsjælland Håndbold leverede et studie i hvad ungdommeligt gå-på-mod og fanden-i-voldskhed kan afstedkomme. Kristian Pedersen er nævnt .. andre fortjener ligeså meget ros. Nicolai Pedersen skød sig effektivt ind i TV-seernes bevisthed, Dan Beck-Hansen overstrålede gæsternes velrenomerede stregspiller, Michael V. Knudsen, og Morten Thrane er ikke set bedre. Cornelius Kragh var, som sædvanlig, uhyre effektiv. Men når det er sagt, så var det en helstøbt hold-indsats, hvor alle NH'ere bidrog med noget til sejren.

Kristian Pedersen bragte sig i søgelyset med en pragt-indsats. Foto Jan F. Stephan

Kristian Pedersen bragte sig i søgelyset med en pragt-indsats. Foto Jan F. Stephan

Kampen i tal

Nordsjælland Håndbold-Bjerringbro-Silkeborg 30-26 (16-10).
NH's målscorere: Nicolai Pedersen 7, Cornelius Kragh 7 (3), Dan Beck-Hansen 5, Lasse Uth 5, Morten Thrane 4, Nichlas Poulsen 2.
Udvisninger: NH 4x2 min. Bjerringbro-Silkeborg 3x2 min.

Morten Thrane er ikke set bedre. Foto Jan F. Stephan

Morten Thrane er ikke set bedre. Foto Jan F. Stephan

Nicolai Pedersen skød på det hele - og nettede næsten hver gang. Foto Jan F. Stephan

Nicolai Pedersen skød på det hele - og nettede næsten hver gang. Foto Jan F. Stephan

Brand-alarm og blå blink kunne ikke stoppe Nordsjælland. Foto Jan F. Stephan

Brand-alarm og blå blink kunne ikke stoppe Nordsjælland. Foto Jan F. Stephan

Morten Thrane var effektiv i både forsvar og angreb. Foto Jan F. Stephan

Morten Thrane var effektiv i både forsvar og angreb. Foto Jan F. Stephan

Lasse Uth var usvigelig sikker i sine afslutninger. Foto Jan F. Stephan

Lasse Uth var usvigelig sikker i sine afslutninger. Foto Jan F. Stephan

Nichlas Poulsen arbejdede hårdt - ligesom alle holdkammeraterne - på at skabe overraskelsen. Foto Jan F. Stephan

Nichlas Poulsen arbejdede hårdt - ligesom alle holdkammeraterne - på at skabe overraskelsen. Foto Jan F. Stephan

null

Publiceret 20 October 2015 00:41

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV