190 kilometer blev der tilbagelagt på den nordsjællandske asfalt, da Post Cup-finalen skulle afgøres søndag. (Fotos: Jan F. Stephan)

190 kilometer blev der tilbagelagt på den nordsjællandske asfalt, da Post Cup-finalen skulle afgøres søndag. (Fotos: Jan F. Stephan)

Se alle billederne:

Post Cup afgjort i Helsinges regn

Mark Sehested vandt Post Cup 2015 efter andenplads i søndagens finale

Af
Jesper Gisli

CYKLING: Søndag piskede regnen og cykelrytternes ben op kap på asfalten i og omkring Helsinge.
Årets Post Cup-finale skulle køres i det nordsjællandske landskab, og det sjette løb i Post Cup-serien blev en flot finale.
En større udbrydergruppe blev splittet, af Jesper Aaen fra RIWA_Platform stak af med favoritten Mark Sehested fra TREFOR-BlueWater. Det blev Aaen der trak det længste strå på målstregen, men Mark Sehested, der efter en række af flotte løb, kunne hyldes som samlet vinder af Post Cup 2015 på podiet efter løbet, hvor der blev cyklet i alt 190 kilometer på en 13,6 kilometer rundstrækning i det flotte men våde landskab.
Post Cup-finalen blev arrangeret i samarbejde mellem Dansk Cykle Union, cykelklubben C.C. Hillerød, og Gribskov Kommune. Post Cup-serien ramte Herning i april måned, og herefter fulgte Nakskov, Thy og Sønderborg. inden finalen blev cyklet søndag i Helsinge.
På de samlede podiepladser efter Mark Sehested kom holdkammeraten Asbjørn Kragh Andersen, mens Morten Øllegaard fra RIWAL-Platform blev samlet nummer tre.

Borgmester Kim Valentin skød løbet i gang, i silende regn.

Borgmester Kim Valentin skød løbet i gang, i silende regn.

Som det sig hører og bør, var der masser af politi med ude på ruten til at sikre trafikken. Her samler motorcykelbetjentene luft inden dagens cykelløb.

Som det sig hører og bør, var der masser af politi med ude på ruten til at sikre trafikken. Her samler motorcykelbetjentene luft inden dagens cykelløb.

Publiceret 14 September 2015 14:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV