Borgmester Kim Valentin var naturligvis med på

Borgmester Kim Valentin var naturligvis med på "Team Gribskov Kommune" da Helsinge Rundt på Cykel 2015 blev kørt søndag. (Fotos: Jan F. Stephan)

Cykelløb når det er bedst

2015-udgaven af det traditionsrige cykelløb Helsinge Rundt på Cykel blev en succes

Af
Jesper Gisli

HELSINGE: Når vejrguderne er med, er Helsinge Rundt på Cykel, et cykelløb når det er bedst. Motionscykelryttere i alle aldre og forme, nogen med blod på tanden, og andre mere mageligt i saddelen. Alt sammen krydret med en lang tradition, og en rute i den smukkeste natur. Som sagt, cykelløb når det er bedst.
Efter at cykelløbet regnede væk sidste år, og der derfor var historisk få ryttere til start, var løbsarrangørerne noget spændte på, om den lovende vejrudsigt ville holde helt frem til løbsdagen. Heldigvis var vejret aldeles ideelt til cykelløb, og med næsten ingen vind og letskyet vejr hele dagen var der søndag lagt op til en skøn dag på vejene omkring Helsinge og i Gribskov.

11-årig vandt 20 km. ruten

Til løbet var i år hele 214 tilmeldte ryttere, og hertil kom 65, der valgte at tilmelde sig på dagen. Der blev kørt stærkt på de fire ruter 20 km, 50 km, 80 km, og 35 km. mountainbike, og der var kamp om topplaceringerne på alle ruter. Hurtigst på 80 km. ruten var Thomas Vuvec (26), der kørte først i mål i tiden 02:06:21, efterfulgt af Jesper Tørslev-Thomsen og Nicolai Müller Karlsen. Hos kvinderne var Bettina Valentin hurtigst i tiden 02:50:07.
De 50 kilometer blev tilbagelagt hurtigst af 19-årige Casper Christensen, og kun 11-årige Maring Folkersen var øverst på podiet på 20 km. ruten.
Holdkonkurrencen, der vanen tro sponsoreres af Danske Bank i Helsinge, blev i år vundet af sidste års nr. 2, Gribskov Cykelmotion, der deltog med 18 ryttere. Alle tilbagelagde 80 km – samlet 1440 km. Andenpladsen gik til holdet, Race4Fun, der med de tilmeldte 13 ryttere samlet kørte 980 km. Gribskov kommune indtog tredjepladsen med 805 km kørt af 17 ryttere.
De tre vinderhold i holdkonkurrencen fejres ved en reception hos Danske Bank i Helsinge fredag 18. september kl.15.00.

Yderligere info om løbet samt alle resultater på:
www.helsingerundt.dk
-gisli

Cykelryttere i alle aldre var på asfalten i og omkring Helsinge.

Cykelryttere i alle aldre var på asfalten i og omkring Helsinge.

Der er plads til alle, både tykke og smalle, og alle midt imellem, når Anisse Idrætsforening inviterer til Helsinge Rundt på Cykel.

Der er plads til alle, både tykke og smalle, og alle midt imellem, når Anisse Idrætsforening inviterer til Helsinge Rundt på Cykel.

Publiceret 31 August 2015 14:30

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV