Borgmester Kim Valentin var naturligvis med på

Borgmester Kim Valentin var naturligvis med på "Team Gribskov Kommune" da Helsinge Rundt på Cykel 2015 blev kørt søndag. (Fotos: Jan F. Stephan)

Cykelløb når det er bedst

2015-udgaven af det traditionsrige cykelløb Helsinge Rundt på Cykel blev en succes

Af
Jesper Gisli

HELSINGE: Når vejrguderne er med, er Helsinge Rundt på Cykel, et cykelløb når det er bedst. Motionscykelryttere i alle aldre og forme, nogen med blod på tanden, og andre mere mageligt i saddelen. Alt sammen krydret med en lang tradition, og en rute i den smukkeste natur. Som sagt, cykelløb når det er bedst.
Efter at cykelløbet regnede væk sidste år, og der derfor var historisk få ryttere til start, var løbsarrangørerne noget spændte på, om den lovende vejrudsigt ville holde helt frem til løbsdagen. Heldigvis var vejret aldeles ideelt til cykelløb, og med næsten ingen vind og letskyet vejr hele dagen var der søndag lagt op til en skøn dag på vejene omkring Helsinge og i Gribskov.

11-årig vandt 20 km. ruten

Til løbet var i år hele 214 tilmeldte ryttere, og hertil kom 65, der valgte at tilmelde sig på dagen. Der blev kørt stærkt på de fire ruter 20 km, 50 km, 80 km, og 35 km. mountainbike, og der var kamp om topplaceringerne på alle ruter. Hurtigst på 80 km. ruten var Thomas Vuvec (26), der kørte først i mål i tiden 02:06:21, efterfulgt af Jesper Tørslev-Thomsen og Nicolai Müller Karlsen. Hos kvinderne var Bettina Valentin hurtigst i tiden 02:50:07.
De 50 kilometer blev tilbagelagt hurtigst af 19-årige Casper Christensen, og kun 11-årige Maring Folkersen var øverst på podiet på 20 km. ruten.
Holdkonkurrencen, der vanen tro sponsoreres af Danske Bank i Helsinge, blev i år vundet af sidste års nr. 2, Gribskov Cykelmotion, der deltog med 18 ryttere. Alle tilbagelagde 80 km – samlet 1440 km. Andenpladsen gik til holdet, Race4Fun, der med de tilmeldte 13 ryttere samlet kørte 980 km. Gribskov kommune indtog tredjepladsen med 805 km kørt af 17 ryttere.
De tre vinderhold i holdkonkurrencen fejres ved en reception hos Danske Bank i Helsinge fredag 18. september kl.15.00.

Yderligere info om løbet samt alle resultater på:
www.helsingerundt.dk
-gisli

Cykelryttere i alle aldre var på asfalten i og omkring Helsinge.

Cykelryttere i alle aldre var på asfalten i og omkring Helsinge.

Der er plads til alle, både tykke og smalle, og alle midt imellem, når Anisse Idrætsforening inviterer til Helsinge Rundt på Cykel.

Der er plads til alle, både tykke og smalle, og alle midt imellem, når Anisse Idrætsforening inviterer til Helsinge Rundt på Cykel.

Publiceret 31 August 2015 14:30

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV