Cykelløb når det er bedst

2015-udgaven af det traditionsrige cykelløb Helsinge Rundt på Cykel blev en succes

Af
Jesper Gisli

HELSINGE: Når vejrguderne er med, er Helsinge Rundt på Cykel, et cykelløb når det er bedst. Motionscykelryttere i alle aldre og forme, nogen med blod på tanden, og andre mere mageligt i saddelen. Alt sammen krydret med en lang tradition, og en rute i den smukkeste natur. Som sagt, cykelløb når det er bedst.
Efter at cykelløbet regnede væk sidste år, og der derfor var historisk få ryttere til start, var løbsarrangørerne noget spændte på, om den lovende vejrudsigt ville holde helt frem til løbsdagen. Heldigvis var vejret aldeles ideelt til cykelløb, og med næsten ingen vind og letskyet vejr hele dagen var der søndag lagt op til en skøn dag på vejene omkring Helsinge og i Gribskov.

11-årig vandt 20 km. ruten

Til løbet var i år hele 214 tilmeldte ryttere, og hertil kom 65, der valgte at tilmelde sig på dagen. Der blev kørt stærkt på de fire ruter 20 km, 50 km, 80 km, og 35 km. mountainbike, og der var kamp om topplaceringerne på alle ruter. Hurtigst på 80 km. ruten var Thomas Vuvec (26), der kørte først i mål i tiden 02:06:21, efterfulgt af Jesper Tørslev-Thomsen og Nicolai Müller Karlsen. Hos kvinderne var Bettina Valentin hurtigst i tiden 02:50:07.
De 50 kilometer blev tilbagelagt hurtigst af 19-årige Casper Christensen, og kun 11-årige Maring Folkersen var øverst på podiet på 20 km. ruten.
Holdkonkurrencen, der vanen tro sponsoreres af Danske Bank i Helsinge, blev i år vundet af sidste års nr. 2, Gribskov Cykelmotion, der deltog med 18 ryttere. Alle tilbagelagde 80 km – samlet 1440 km. Andenpladsen gik til holdet, Race4Fun, der med de tilmeldte 13 ryttere samlet kørte 980 km. Gribskov kommune indtog tredjepladsen med 805 km kørt af 17 ryttere.
De tre vinderhold i holdkonkurrencen fejres ved en reception hos Danske Bank i Helsinge fredag 18. september kl.15.00.

Yderligere info om løbet samt alle resultater på:
www.helsingerundt.dk
-gisli

Cykelryttere i alle aldre var på asfalten i og omkring Helsinge.

Cykelryttere i alle aldre var på asfalten i og omkring Helsinge.

Der er plads til alle, både tykke og smalle, og alle midt imellem, når Anisse Idrætsforening inviterer til Helsinge Rundt på Cykel.

Der er plads til alle, både tykke og smalle, og alle midt imellem, når Anisse Idrætsforening inviterer til Helsinge Rundt på Cykel.

Publiceret 31 August 2015 14:30

SENESTE TV