Poul Erik Rasmussen var ikke så optimistisk, da Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen for nylig besøgte Godhavnshjemmet. Nu har retten også slået fast, at han og Godhavnsdrengene ingen erstatning får. Foto: Jan F. Stephan
Poul Erik Rasmussen var ikke så optimistisk, da Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen for nylig besøgte Godhavnshjemmet. Nu har retten også slået fast, at han og Godhavnsdrengene ingen erstatning får. Foto: Jan F. Stephan
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Retten kalder sagen for forældet: Godhavnsdrenge får ingen erstatning

Socialministeriet skal ikke betale erstatning til tidligere beboere på Godhavn. Det har Østre Landsret fastslåetGodhavnsdrengene får ikke nogen erstatning for de overgreb, de gennem flere år blev udsat for på Godhavnshjemmet i Tisvilde. Det fastslog Østre Landsret tirsdag.

Det er den 67-årige tidligere Godhavnsdreng Poul Erik Rasmussen, der på vegne af de tidligere børnehjemsdrenge har ført sagen for at få rettens ord for, at den mishandlingen, der skete på hjemmet igennem en længere, ikke var i orden.

Poul Erik Rasmussen kom til Godhavn som 13-årig - og her oplevede han, hvordan hverdagen bestod af psykisk terror og fysisk vold, ligesom mindst 12 af eleverne blev tvunget til at tage antipsykotisk medicin. Derudover blev enkelte også udsat for seksuelle overgreb.

Men Østre Landsrets dom lød altså – ligesom Byrettens – på, at sagen er forældet - og retten har derved afvist Godhavnsdrengenes symbolske erstatningskrav på 10.001 kr.


Ministre afviser undskyldning

Det er langt fra første gang, at Godhavnsdrengene må se langt efter en undskyldning. Tidligere har både børne- og socialminister Mai Mercado (K) og tidligere social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) sagt, at 'regeringen ikke kan påtage sig ansvaret for, hvordan samfundet dengang var indrettet eller for menneskesynet for så mange år siden.'

Omvendt har Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen været meget klar i mælet om, at hvis hun bliver statsminister, får Godhavnsdrengene en undskyldning fra staten.

““Det, der foregik her i 50erne og 60erne, var helt uhyrligt. Vi har rigtig mange vidnesbyrd om vold, seksuelle overgreb og misbrug. Og de her drenge lever altså stadig. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at samfundet påtager sig ansvaret for, hvad der skete den gang og får givet en undskyldning,” sagde Mette Fredeiksen til Ugeposten i begyndelsen af oktober.


Publiceret: 15. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere