Fejlagtige opkrævninger fra plejefirma:

“Det er noget slemt roderi”

Daværende udvalgsformand siger, at det er “for store udsving”, når Attendo har overfaktureret for 13,4 millioner kr.

Af
Jens Berg Thomsen

Det er “møgirriterende”. Sådan siger den daværende formand for social- og sundhedsudvalget Birgit Roswall (V) om den overfakturering på i alt 13,4 millioner kroner, som plejefirmaet Attendo er blevet bedt om at betale tilbage til Gribskov Kommune.
Læs også: Afsløring: Attendo har hævet millioner for pleje af borgere - der ikke længere var i live
“Det er noget slemt roderi,” siger Birgit Roswall.
“Selvfølgelig kan det ske, at man laver en fejl i en travl hverdag. Men man bør selvfølgelig opdage det, hvis man sender en faktura på ydelser for en borger, der er død,” fortæller hun, da Ugeposten forklarer, at 20 procent af overfaktureringen i første halvdel af 2017 er sket for borgere, der var afgået ved døden.

“Helt vildt”

Som udvalgsformand har hun behandlet sagerne.
“Det er helt vildt, for det er for store udsving. Det er både administrativt i kommunen, der er sket fejl, men det er også Attendo, der ikke har styr på det. Det er møgirriterende, og det viser jo, at kommunen risikerer at blive snydt, hvis man ikke er skarp,” siger Birgit Roswall (V) til Ugeposten.
LÆS OGSÅ: Attendo: ’Jeg kan ikke forholde mig til tallene på stående fod’: 
Halvdelen af merfaktureringen i det første halvår af 2017 er sket for “ydelser ej bevilliget”, viser Ugepostens aktindsigt.
“Der er en aftale om, at hvis en borger har et behov, når hjemmeplejen er derude, som man ikke er visiteret til, så skal ydelsen gives. Det er en vigtig pointe for mig, for ydelsen skal gives, og så diskuterer man bagefter, hvem der skal betale,” siger Birgit Roswall.
Ugeposten har dog fået forklaret, at “ydelser ej bevilliget” dækker over eksempelvis sårpleje eller andre ydelser som tøjvask og rengøring, der er ophørt, men som Attendo er blevet ved med at sende fakturaer for, selvom firmaet ikke har haft nogen ude i hjemmene for at udføre opgaverne.

Hænger ikke sammen med påbud

Under Birgit Roswalls formandskab har Attendo modtaget to såkaldt røde påbud fra Gribskov Kommune
“De to ting hænger ikke sammen, men det er da klart, at det ikke bibringer større tillid til Attendo, at der også er rod i deres fakturaer,” siger Birgit Roswall.
“Tilsynsrapporter har vist, at der ikke har været styr på dokumentationen i borgernes journaler. Og hvis man ikke har styr på journalerne, har man heller ikke står på, hvad borgerne skal have af ydelser,” siger hun.
LÆS OGSÅ: Ny formand kræver svar: ’Det ligner snyd’
I november måned sidste år fik social- og sundhedsudvalget forelagt en brugerundersøgelse af borgernes oplevelse med Attendo.
“Den viser, at folk grundlæggende er tilfredse med Attendo. Men det er jo klart, at det er møgirriterende, når firmaet roder med fakturaerne,” siger Birgit Roswall.

null

Publiceret 16 January 2018 04:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV