Borgmesterens nytårshilsen:

Nyt år og nye tider

“Jeg fornemmer at vores borgere i kommunen forventer byrådsmedlemmer der samarbejder, som folkevalgte politikere”, skriver Anders Gerner Frost i denne nytårshilsen

Af
Af Anders Gerner Frost

Borgmester

Gribskov Kommune

Et nyt år begynder, og en ny valgperiode i den kommunalpolitiske verden skydes i gang.
I Gribskov betyder det at fire år med Kim Valentin som borgmester er slut, og at jeg nu har fået stafetten til, at gøre vores kommune til et bedre sted, at leve, arbejde og drive virksomhed i.
Det gik jeg til valg på, og det har jeg derfor forpligtet mig til at arbejde for, hver eneste dag de næste fire år. Jeg ved godt at opgaven bliver stor, men jeg fornemmer en stor vilje hos Socialdemokratiet og Enhedslisten til, at de sammen med mig og Nytgribskov vil arbejde hårdt og ambitiøst på opgaven.
De seneste fire år i Gribskov, har på mange måder været nogle specielle år. De første tre år var der mange brede aftaler, men i mindre grad en klar politisk kurs.
Det seneste år har der været meget politisk urolighed, ikke mange fælles aftaler i byrådet og dermed endnu mere usikkerhed om, hvilken vej Gribskov som kommune skal gå. Jeg fornemmer heldigvis, at alle partier i valgkampen gav udtryk for, at viljen til samarbejde i byrådet nu findes frem og jeg fornemmer også at vores borgere i kommunen ligeledes forventer byrådmedlemmer der samarbejder, som folkevalgte politikere.
Jeg, som Borgmester, vil gøre alt for, at der i fagudvalgene arbejdes på fælles solide og faglige løsninger, som bliver båret op i byrådssalen i fælleskab, mellem alle de partier, der ønsker indflydelse i udviklingen af Gribskov. Beslutningsprocesserne skal i langt højere grad planlægges i samskabende processer, så brugere, borgere og medarbejdere sammen med det politiske, skaber de bedste løsninger for fremtidens Gribskov.

Mine første opgaver

Den første opgave for mig som Borgmester, bliver, at jeg sammen med 1. Viceborgmester Bo Jul Nielsen, vil lave et kasseeftersyn så vi kan få et reelt overblik over den økonomiske situation.
Den ser desværre umiddelbart ud til, at være mere presset, end hvad vi kunne få oplyst inden valget. Vi ved, at vi skal skabe økonomisk råderum til, at vi helt grundlæggende vender vores økonomi på vores velfærdsområder, særligt på børne- og ældreområdet.
Vi skal gennem et helt nyt syn på forebyggelsesarbejdet, skabe rum for en tidligere indsat i alt hvad vi foretager os. Det vil koste til at starte med, men det vil på sigt skabe en langt bedre økonomi og velfærd samt hæve niveauet på vores kommunale kerneydelser, til glæde for vores borgere og øvrigt hos vores medarbejdere, kommunale som private, der hver dag leverer vores kerneydelser. Desuden vil vi i løbet af det første halve år, sætte ekstra skub i vores planer for udstykning af nye grunde i vores kommune, så vi kan skabe flere boliger, ejer, som lejer.
Vi vil ligeledes opprioritere vores brug af kommunale kvadratmeter. Vi er nødt til, at blive bedre til at bruge vores kommunale kvadratmeter på en mere begavet måde. Der ligger et stort økonomisk potentiale i, at optimere vores kvadratmeter. Vi kan her spare på drift, vedligehold og samtidig tænke bæredygtigt.
Alle disse tiltag skal udover bedre velfærd sikre, at vi skaber plads til et vi kan opprioritere vores idræt- og kulturudbud, da de udover at være til glæde for Gribskov kommunes borgere, også kan bidrage til en øget oplevelsesøkonomi med Nationalparken som et ambitiøst flagskib.

“Vi skal gennem et helt nyt syn på forebyggelsesarbejdet, skabe rum for en tidligere indsat i alt hvad vi foretager os. Det vil koste til at starte med, men det vil på sigt skabe en langt bedre økonomi og velfærd”, skriver Gribskovs nytiltrådte borgmester Anders Gerner Frost i denne nytårshilsen til Ugeposten. Foto: Jens Berg Thomsen

“Vi skal gennem et helt nyt syn på forebyggelsesarbejdet, skabe rum for en tidligere indsat i alt hvad vi foretager os. Det vil koste til at starte med, men det vil på sigt skabe en langt bedre økonomi og velfærd”, skriver Gribskovs nytiltrådte borgmester Anders Gerner Frost i denne nytårshilsen til Ugeposten. Foto: Jens Berg Thomsen

Åbenhed og tillid

Hvis Gribskov kommune skal udvikle sig nu; og det skal den, så skal alle borgere og erhvervsliv der henvender sig til Rådhuset mærke, at alle medarbejdere er til for dem. Vi skal være en kommune, hvor tingene sker og lykkes, og en kommune hvor vi går først og hjælper ting og ideer i gang, hvad enten du skal bygge et hus eller åbne en ny virksomhed.
Den tydelighed er vigtig at kunne mærke, men den kræver, at vi politisk støtter op om vores medarbejdere og ikke skjuler de fejl der kan ske i en effektiv og progressiv kommune. Vi skal sammen lære af vores fejl, så vi rent faktisk kan være en kommune i fremdrift og udvikling.
Jeg vil som Borgmester vise åbenhed og tillid til borgere og medarbejdere, og jeg glæder mig rigtig meget til, at vi sammen skal skabe Danmarks dejligste kommune.

Jeg har ikke en 10 eller 60 punktsplan

Min personlige liste for de næste år, består ganske enkelt af to klare mål:
- Jeg vil gøre mit ypperste for at lytte til jer som borgere og medarbejdere, og tage jeres stemme i debatten seriøst.
- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at sikre et konstruktivt samarbejde i byrådet, og give alle mine politiske kollegaer plads til at komme med deres bud på de bedste løsninger.

Jeg ønsker alle i Gribskov et rigtigt godt nytår, og ser frem til at komme i gang med de mange opgaver der ligger klar til mig og det nye byråd.
Anders Gerner FrostPubliceret 01 January 2018 11:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV