Ugepostens Buket til populær sygeplejerske

Lene Heller fra Lægerne i Græsted blev mandag morgen overrasket med blomster og varme skulderklap

“Når du kommer ind i lægehuset bliver du mødt af et kæmpe ægte smil, du får et kram eller et lille puf, og bare det at være i Lenes selskab gør dig minimum 50 procent mere rask med det samme - eller i hvert fald i bedre humør. Hun er simpelthen bare fantastisk”.
Sådan lyder det fra Bjarne Jensen, der har indstillet sygeplejerske Lene Heller til 'Ugepostens Buket'.
Store roser og varm anerkendelse for en helt ekstraordinær indsats - og det er lige præcis hvad 'Ugepostens Buket' handler om.

Chef og kollega: ’Lene er en stjerne der lyser’

Lene Heller er sygeplejerske i lægehuset, hos Lægerne i Græsted. Det har hun været i flere år, men af to omgange.
Det var da de tidligere kollegaer, lægerne Charlotte Bang Plum og Marie Landsberger Andreasen købte og overtog praksis og det lokale lægehus, at Lene Heller gjorde come-back. Nu har de arbejdet sammen i anden omgang siden august måned, og de vil ikke undvære hinanden.
“Det var et meget, meget stort ønske fra mig - ja, nærmest et krav - at jeg bare ville have Lene tilbage til huset. Hun er ganske enkelt fantastisk. Hun er en stjerne der lyser for os andre, med et humør og en positiv tilgang vi andre bliver smittet af, og hver dag både nyder og lærer af. Jeg ville aldrig undvære at arbejde sammen med Lene, og ja, det er fuldt fortjent at Lene får Ugepostens Buket. Hvem ellers”, siger læge Charlotte Bang Plum imens dagens hovedrolleindehaver smiler fra øre til øre, og kigger på den massive buket der nu er kommet i vand efter morgenens store overraskelse.

Lene Heller er sygeplejerske hos Lægerne i Græsted, Skovsmindeparken 1 i Græsted. Det gør hun så godt, at hun i går mandag fik ’Ugepostens Buket’.

Lene Heller er sygeplejerske hos Lægerne i Græsted, Skovsmindeparken 1 i Græsted. Det gør hun så godt, at hun i går mandag fik ’Ugepostens Buket’.

Overvældende

“Jamen, jeg er helt rørt. Det er da helt fantastisk”, siger Lene Heller og fortsætter.
“Jeg kunne godt se, at der kom nogen med blomster, men jeg tænkte bare; 'Det er nok noget Charlotte har styr på', og jeg sidder med en patient i røret da I kommer ind og siger at jeg skal have Ugepostens Buket - jeg blev jo helt forvirret”, genfortæller Lene Heller situationen, der på alle måder kickstartede den sidste arbejdsuge inden jul, på en ellers helt almindelig mandag.
“Ja, hold da op. Så har man prøvet dét. Sikken en overraskelse. Det er helt mærkeligt, og helt overvældende”, siger den populære sygeplejerske, der oprigtigt prøver at forklare hvordan de i lægehuset er et hold, et team. At ingen er uundværlige, og at der løftes i flok .... men i dag er det Lene, og kun Lene der er i centrum. Og fuldt fortjent, hvis vi skal slutte af med et par linjer mere fra Bjarne Jensens indstilling.
“Lene gør lige det der ekstra, som ingen overhovedet forventer. En dag da det var dårligt vejr, sagde hun i telefonen, at jeg bare skulle blive hjemme, så skulle hun nok komme forbi og hente det hun skulle bruge. Sådan er hun. Og det er overfor alle. Derfor skal Lene have Ugepostens Buket”.
Og det fik Lene.


Kender du en der fortjener et varmt skulderklap?
En stor tak. Et varmt skulderklap. Anerkendelse for den ekstraordinære og uegennyttige indsats for andre mennesker. Kender du også én der fortjener Ugepostens Buket - så skriv din indstilling til:
buket@ugeposten.dk

“Jamen, jeg er helt rørt. Det er da helt fantastisk”, sagde en tydeligt bevæget og glad Lene Heller med favnen fuld af blomster.

“Jamen, jeg er helt rørt. Det er da helt fantastisk”, sagde en tydeligt bevæget og glad Lene Heller med favnen fuld af blomster.

Publiceret 19 December 2017 05:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli