Jonas Als snittede og fortalte for åben skærm

SLOW-TV Torsdag havde Ugeposten fint besøg.
Lokale Jonas Als er så skrap til at snitte og arbejde med træ, at han leverer hjemmesnittet bestik og service til blandt andre en restaurant i Paris, og den danske Michelin-restaurant Kadeau.
På Ugepostens facebookside snittede Jonas Als i to timer LIVE i mens han fortalte alt om sit liv som snitter, om håndværket, om baggrunden og om alt muligt andet.
To timer med live-tv på Ugepostens facebookside, hvor Jonas forvandlede et råt stykke kirsebærtræ til den flotteste serveringsske. En ske Ugeposten derefter købte af den lokale snitter, og nu smider den i præmiepuljen i Ugepostens jule-vittighedskonkurrence. Men det er en anden snak, og den kan du læse mere om på side 19.

Hvem skal næste gang sendes live i to timer?

“Det var mega sjovt at prøve. To timer hvor vi hyggede, og jeg fik da fortalt lidt, svaret på spørgsmål fra læserne og seerne, og skægt at så mange var med undervejs med spørgsmål og kommentarer. Meget positivt”, sagde Jonas Als efter de to timers live slow-tv på Ugeposten.
Ugepostens slow-tv fik premiere i forrige uge hvor kunstner Barbara Kaad Ostenfeld tegnede i to timer på en mannequin torso live på Ugepostens facebooksid. Har du en god idé til hvem vi bør invitere op på redaktionen og sende live i to timer, så skriv til redaktionen på:
redaktion@ugeposten.dk

“Det var mega sjovt at prøve. To timer hvor vi hyggede, og jeg fik da fortalt lidt, svaret på spørgsmål fra læserne og seerne, og skægt at så mange var med undervejs med spørgsmål og kommentarer. Meget positivt”

“Det var mega sjovt at prøve. To timer hvor vi hyggede, og jeg fik da fortalt lidt, svaret på spørgsmål fra læserne og seerne, og skægt at så mange var med undervejs med spørgsmål og kommentarer. Meget positivt”

Julegave?

Jonas Als og de flotte produkter kan findes på hjemmesiden www.woodcraftbyjonasals.dk eller på facebook og Instagram.
Jonas kan kontaktes på mail info@woodcraftbyjonasals.dk og på telefon 29290243.

En træsplint eller ti sidder fortsat i gulvtæppet på Ugepostens redaktion efter at Jonas Als var på besøg. Et godt minde, kan man kalde de blivende træsplinter...

En træsplint eller ti sidder fortsat i gulvtæppet på Ugepostens redaktion efter at Jonas Als var på besøg. Et godt minde, kan man kalde de blivende træsplinter...

Voila! En flot serveringsske i kirsebærtræ, kreeret af den lokale træsnitter Jonas Als.

Voila! En flot serveringsske i kirsebærtræ, kreeret af den lokale træsnitter Jonas Als.

Publiceret 18 December 2017 14:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli