Bo Jul Nielsen sikrede sig 800.000 kr. på valgnatten

Fik skrevet de tre bedste 'ben' ind i konstitueringensaftalen

Af
Jesper Gisli

Med i de politiske flertalsaftaler rundt om i landets kommuner følger også de såkaldte 'ben'.
'Ben' er et populært udtryk for de mange bestyrelsesposter landets kommunalpolitikere og andre tilknyttet partierne kan udpeges til, og med posterne følger større eller mindre økonomiske vederlag.
Således også i Gribskov Kommune, hvor en lang række bestyrelsesposter skal besættes og udpeges af de politiske partier i forbindelse med konstitueringen af det kommende byråd.

Vand og affald giver gode penge i vederlag

De tre mest lukrative bestyrelsesposter at sætte sig på er i Gribvand, i Gribvand Spildevand, samt en plads i bestyrelsen hos Vestforbrænding. Tre poster der samlet giver vederlag på i alt kr. 200.000,- om året i de næste fire år.
Disse tre poster var de eneste tre 'ben' der blev skrevet ind i konstitueringsaftalen på valgnatten - alle andre 'ben' skulle fordeles senere.
Bo Jul Nielsen fra Socialdemokratiet fik skrevet disse tre bestyrelsesposter ind i konstitueringsaftalen på valgnatten, som de eneste, og til sig selv.
“Det er rigtigt. Vi var enige om i Socialdemokratiet, at jeg skulle have disse tre poster. I vores parti betaler man partiskat af sådanne indkomster, og på den måde er vi sikre på at der kommer penge i partikassen til at føre valgkamp for om fire år. Derfor var de vigtige”.
Jo, men det er vel også en meget god slat penge til dig personligt?!
“Det er det da. Men til gengæld sagde jeg jo også farvel til borgmesterposten og den løn der følger med dér. Så, det er jo et lille plaster på såret”, siger Bo Jul Nielsen om borgmesterlønnen på cirka én million kroner om året.
“Jeg har jo også frasagt mig at være udvalgsformand, for at være mere partileder og hele tiden politikudvikle i tæt samarbejde med Anders og Michael, i stedet for at være begravet og låst af arbejdet i et bestemt ressortområde. Og så skal jeg jo også have en del fri fra mit civile arbejde for at passe dette politiske arbejde. Og der er de penge jo også med til at dække ind”, forklarer Bo Jul Nielsen, der ligesom alle andre af landets kommunalpolitikere kan få et fradrag på op til kr. 1.975,- om dagen i tabt arbejdsfortjeneste.
Bo Jul Nielsen overtager de tre bedste 'ben' fra Venstres Jannich Petersen der sad i de tre bestyrelser i de foregående fire år.

Publiceret 27 November 2017 12:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV