Posen rystes gevaldigt i syv nye udvalg

I følge Ugepostens oplysninger skal Enhedslistens Michael Hemming Nielsen være formand for nyoprettet miljø- og klimaudvalg

Af
Jesper Gisli

I begyndelsen af ugen vil den kommende borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov) og samarbejdsparterne fra Enhedslisten og Socialdemokratiet præsentere de kommende politiske udvalg.
Og posen bliver i følge Ugepostens kilder rystet gevaldigt, både hvad angår indhold og resortområder i de enkelte udvalg, og også navnene på de kommende syv udvalg ændres fra det man kender.
Ud over det magtfulde Økonomiudvalg, bliver der syv stående udvalg under byrådet.

Fokus på byudvikling

Udvalget for udvikling i by og land er et nyt udvalg der erstatter det tidligere plan- og miljøudvalg. I det nye udvalg er miljø dog taget ud, og der fokuseres endnu mere på udvikling af by og land i det nye udvalg, der formentligt får Nytgribskovs Pernille Søndergaard som formand, og Socialdemokratiets Bo Jul Nielsen som næstformand.
Miljødelen lægges i stedet over i et decideret miljø- og klimaudvalg, med fokus på blandt andet kystsikring, klima- og energi, samt forsyning. Enhedslistens Michael Hemming Nielsen bliver formand for udvalget.

Betina Sølver skal fokusere på de ældre

Nytgribskovs Sisse Krøll Willemoes gør come-back som børneudvalgsformand når hun med den lokale lærerkredsformand Allan Nielsen (A) som næstformand sætter sig i spidsen for et massivt børne- familie- og fritidsudvalg, der både skal håndtere børnepolitik, skolepolitik og familiepolitik.
Socialdemokratiets Betina Sølver bliver formand for et nyt ældreudvalg, der fokuserer alene på ældreområdet, og blandt andet skal have fokus på hjemmepleje, hjemmesygepleje og ældremad. Nytgribskovs Pernille Kromann Sams bliver formentlig næstformand for udvalget.
Det femte udvalg er forebyggelses- og socialudvalget. Et udvalg der skal fokusere på forebyggelse, og ikke kun på ældreområdet for at nedbringe det tårnhøje og dyre antal af genindlæggelser i kommunen, men generel forebyggelse og tidlig indsats på børneområdet. Socialdemokratiets Pia Foght bliver formand, og har Nytgribskovs Pernille Kromann Sams som næstformand.

3F-duo i spidsen for erhvervsudvikling

Udvalget for beskæftigelse og erhverv får en rød 3F-duo i spidsen. Socialdemokratiets Mikkel Andersen og Enhedslistens Michael Hemming Nielsen arbejder begge i fagforbundet 3F, og bliver henholdsvis formand og næstformand i udvalget der skal fokusere på erhvervsudvikling samt beskæftigelsespolitik.
Det syvende og sidste udvalg bliver et udvalg for kultur og oplevelsesøkonomi med Nytgribskovs Morten Ulrik Jørgensen som formand. Udvalget skal blandt andet have Nationalparken 'Kongernes Nordsjælland' samt turismeøkonomi- og udvikling under sig.
De syv udvalg forventes at blive præsenteret i starten af ugen.
Det nye byråd konstitueres endeligt ved byrådsmødet 4. december.

Publiceret 26 November 2017 19:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV