Opsigtsvækkende forslag:

Gribskov skal have et kollegie

Det unge, lokale parti ’Ungt Grib-skov’ har en plan om at etablere et kollegie i Helsinge

Af
Af Bjørn Beiter

erhvervspraktikant

GRIBSKOV I UDVIKLING: Et helt nyt kollegium i Gribskov. Det vil partiet Ungt Gribskov arbejde for, hvis de bliver valgt ind i byrådet ved det kommende kommunalvalg. Kollegiet skal efter planen ligge i Helsinge tæt ved Gribskov Gymnasium.
”Gribskov Kommune ligger langt oppe i Nordsjælland, og hvis vi gerne vil trække nogle mennesker fra København til at bo her, og de unge skal blive ved med at bo her, når de er under uddannelse i Hillerød eller Helsinge, så er vi nødt til at lave et eller andet, så de kan bo her. En af mine bekendte fra gymnasiet stod i ualmindelig lang tid på venteliste til en bolig i Helsinge, og det er ikke så smart, hvis man vil have folk til at blive boende her,” siger Ungt Gribskovs byrådskandidat Søren Recinella til Ugeposten.
Ungt Gribskov er et nyt parti, der har som mål at skabe bedre rammer og vilkår for unge i Gribskov. Og en af deres første mærkesager er kollegie-byggeriet. Til Ugepostens '50-dage-tilbage'-debat for et par uger siden var der generelt bred enighed fra de 13 panelrepræsentanter om, at et kollegie i Helsinge ville være en god ide.

Skal ligge mellem Gymnasium og stationen

Ungt Gribskov foreslår helt konkret, at kollegiet kan ligge på den tomme græsplæne mellem Gribskov Gymnasium og Helsinge Station, hvor der i øjeblikket kun er en sti.
”Et kollegie ved græsplænen ville ligge super godt både i forhold til gymnasiet, sådan så man kan gå der og bo der, og så også i forhold til stationen, som vi gerne vil binde det sammen med på en måde sådan så vi kan tage frem og tilbage fra Hillerød og København. Det skal selvfølgelig være en del af vores plan, hvor vi også udvikler den offentlige transport, og hvor vi gerne vil have nogle flere afgange om natten, når man for eksempel tager hjem fra en fest eller lignende,” siger Søren Recinella.

Vil gavne kommunen

Det er dog ikke kun de unge, kollegiet ville gavne. Ungt Gribskov mener, at kollegiet ville have en overordnet positiv virkning på Gribskov kommune med f.eks. bedre lokalt erhvervsliv.
”Det kan gavne Gribskov på rigtig mange måder, fordi Gribskov lige nu er bygget op af en masse små byer, hvor der er faldende børnetal og flere skoler, der er lukningstruede. Og vi vil selvfølgelig gerne holde liv i de her skoler, og hvordan gør vi det? Vi får nogle unge familier til at bo heroppe, så deres børn også kan gå i skolerne. Og det kan man ikke gøre, medmindre man trækker nogle unge til kommunen, og hvordan gør man det? Det gør man ved sådan noget her, så folk har et sted at bo. Derudover vil det også udvikle det lokale erhvervsliv, og butikkerne i Helsinge vil tjene flere penge. Det er jo klart, hvis der er en masse unge der bor i bymidten.” siger Søren Recinella.
Der er kommunalvalg d. 21 november

Publiceret 18 October 2017 04:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli