Leder:

Lad mig komme med et brag af en nyhed - politikere ved ikke alt

Af redaktør Jesper Gisli

 
Lad mig straks komme med et brag af en nyhed.
Ja, det er vel nærmest 'breaking news':
Politikere ved ikke alt.
Meget, men ikke alt. Og derfor skal politikerne ind imellem inspireres med ny viden og input fra folk, der hver dag har hænderne i mulden, har hovedet begravet i bestemte emner, eller fra folk der brænder for det, de hver dag arbejder med eller drømmer om. Inspiration fra virkeligheden, vil nogen måske udtrykke det. Og her kommer du ind i billedet.
I denne uges avis lyder startskuddet til de sidste 35 dages valgkamp, inden der skal stemmes til kommunalvalget tirsdag d. 21. november.
35 dages slutspurt hvor vi i denne uge tager hul på det første af tre valgtemaer her i Ugeposten: 'Gribskov i udvikling'
Fra side 8 til side 35 har vi masser af inspiration til politikerne og til læserne.
'Gribskov i udvikling' handler om at fremhæve, hvad vi er bedst til her i Gribskov, hvad vi skal leve af i fremtiden, hvordan vi bedst skaber arbejdspladser og indtægter, tiltrækker tilflyttere og skaber et hverdagsliv, der glæder og gavner og skaber liv for os alle.
'Gribskov i udvikling' er et fokus på nutiden og fremtiden, og vi har valgt en række vidt forskellige emner at fokusere på - alt sammen til inspiration og derefter til debat.
For når avisen er læst, skal vi debattere og vende og dreje idéer og tanker. Sammen.
På Ugepostens facebookside vil vi fra i dag og den næste uges tid debattere alle emnerne, og også alle de emner vi ikke har berørt i avisen, men som du finder vigtige.
I en uge vil debatten rulle på nettet, og vi samler det hele op i næste uges udgave af Ugeposten og på vores facebookside, og ikke mindst efterfølgende på et debatmøde i Kulturhavn Gilleleje.

Debatmøde om ’Gribskov i udvikling’ livestreames på Facebook

Torsdag d. 26. oktober kl.19-21 inviterer Ugeposten nemlig alle til debatmøde om 'Gribskov i udvikling'.
Her inviterer vi eksperter, folk med konkrete erfaringer og en række politikere til at deltage i et 'flydende panel', hvor deltagerne skiftes ud løbende.
Sammen skal de debattere 'Gribskov i udvikling', og som noget nyt vil vi livestreame debatmødet på vores facebookside, så du hjemmefra, på farten eller mens ungernes madpakker smørres, kan følge med i debatten, og blande dig hvis du vil.
Vi håber at vi med livestreaming af dette og kommende debatmøder, kan skabe en debat hvor flere er med - til gavn for demokratiet og en sund debat.
Velkommen i Ugeposten, der i denne uge byder på 72 sider - naturligvis med mere og andet end kommunalvalg.
God fornøjelse.

Publiceret 17 October 2017 08:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli