Valgkamp:

Ugeposten skød de sidste 50 dage igang

Børn og uddannelse, ældrepleje og turisme var blandt emnerne, da avisen markerede, at der var 50 dage tilbage af valgkampen

Af
Jens Berg Thomsen

Byrådssalen var optaget af noget andet end sit ellers normale formål, da Ugeposten markerede, at der nu er 50 dage tilbage til kommunalvalget anno 2017. De i alt 13 spidskandidater i kommunen var sat stævne til valgdebat som første trin i raketten op til valget.
De 13 politikere fik lov til at brede sig over to timer og tre temaer i vælgermødet: Gribskov i udvikling, det gode seniorliv og børn, unge og skole.
Der var bred enighed om, at turisme er en del af fremtiden for Gribskov Kommune, og endnu mere snævert opstod der en enighed mellem konservative Jesper Behrensdorff og Alternativets Susan Kjeldgaard om, at hesteturisme er noget at satse på. Under første emne blev der også diskuteret motorvej til Gribskov, S-togslinje til kommunen og flere borgere.

Kollegie i i Helsinge

En anden konkret idé til aftenens vælgermøde var, at Helsinge burde have et kollegie. Det var den lokale liste Ungt Gribskov, der kom med ideen under sin 30 sekunders intro til et af aftenens i alt tre temaer.
“De unge burde have et bedre sted at bo. Det kunne være et ungdomskollegie i Helsinge, og så kunne de tage en uddannelse i Hillerød,” lød det fra Ungt Gribskovs paneldeltager Søren Recinella.
Og rundt omkring i panelet var der bred enighed om, at et kollegie i Helsinge kunne være en rigtig god idé.
Med 13 paneldeltagere var der masser af kamp om taletiden, og der var også plads til spørgsmål fra salen. Der blev blandt andet spurgt om, hvordan Gribskov Kommune har råd til at bevare de små skoler, hvordan man sikrer et godt arbejdsmiljø hos medarbejdere i plejesektoren, og om det er realistisk at få s-tog og/eller motorvej til Gribskov.
Arrangementet i byrådssalen på rådhuset var det første af Ugepostens valgmøder. Hvert tema fra mandag aften, Gribskov i udvikling, det gode senior og børn, unge og skole får hvert sit hele livearrangement, som du også kan følge på Facebook. Se faktaboksen.

Livedebatter

  • Torsdag den 26. oktober om turisme på Kulturhavn Gilleleje mellem klokken 19-21
  • Torsdag den 2. november om det gode seniorliv, Bakkebo Plejecenter Gilleleje, klokken 19-21
  • Torsdag den 9. november om børn, unge og skole, Ramløse Skole, klokken 19-21

Publiceret 03 October 2017 13:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV