Nytgribskov:

Der risikerer at komme en rockerborg eller yderligere kriminalitet

Af
Jens Berg Thomsen

Gribskov Kommunes politikere nedsætter nu et nyt udvalg, der skal kigge på indsatsen over for unge. Tiltaget kommer fra lokallisten Nytgribskov, der med et enigt byråd bag sig nu får sit udvalg, der skal være et såkaldt paragraf 17, stykke 4-udvalg.
“Det giver lidt flere muligheder med sådan et udvalg, fordi udvalget kan hive andre kræfter ind, end man normalt kan med et udvalg,” siger Morten Ulrik Jørgensen, byrådsmedlem for Nytgribskov med henvisning til, at SSP-samarbejdet, idrætsverden, foreningslivet og handlende kan være med i udvalget og komme med indspark.
Tiltaget kommer blandt andet efter bandekonfliktet for en måneds tid siden, hvor politiet blandt andet i en periode havde indført visitationszone, at der skete flere overfald i byen, og der var en masseanholdelse ved Helsinge Station.
“Hvis vi ikke er opmærksomme, risikerer vi at få en rockerborg i byen eller yderligere bandekriminialitet. Derfor er vi glade for, at vores forslag blev taget godt imod,” siger Morten Ulrik Jørgensen med henvisning til, at listens forslag blev vedtaget af et enigt byråd.
“Nu skal der så også komme noget handlekraft og noget mod til at arbejde på tværs ud af udvalgets arbejde. Det, vi har set den seneste tid, er resultatet af manglende indsats over for børn og unge, der ikke har modtaget den tilstrækkelige indsats. Det her vidner om en fejlslagen indsats fra det politiske flertal. Kommunen har ikke været dygtig nok til, at de unge tager nogle fornuftige valg. Det er ikke gjort med dette udvalg. Det kan hjælpe den akutte situation, men uden indsats kommer der bare nye bandemedlemmer,” siger Morten Ulrik Jørgensen.

Publiceret 15 June 2017 11:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Ugeposten Gribskov
SENESTE TV