Et paradis for børn:

Ny naturlegeplads tæt på åbning

Den nye naturlegeplads i skoven ved Tisvildeleje er millimeter fra at kunne åbne. Nu håber de, at venlige sjæle vil donere de sidste penge, der mangler

Af
Jeppe Helkov

Så tæt på - og alligevel så langt fra. Den nye naturlegeplads i Tisvildeleje er så tæt på målstregen, at de næsten kan røre ved den. Ud af en samlet entreprisen på over 1,4 mio. kr., mangler folkene bag nu kun i omegnen af 52.000 kr. for at få den fulde finansiering på plads. Det fortæller idé-kvinden bag legepladsen, Signe Øland Kondo.
“Vi er næsten i mål - og det kommer vi forhåbentlig snart. Alle bidrag er velkomne, både store og små,” siger hun.
LÆS OGSÅ: Annys jordbær blev meldt til politiet: Det må bero på en misforståelse 
Og når man bevæger sig rundt på legepladsen, er det da også tydeligt at se, at der er blevet knoklet, siden Ugeposten seneste var på besøg i november. Her var der bare placeret et par pinde i jorden, der markerede hvor legepladsen cirka skulle ligge.

Mangler kun små-detaljer

Men denne lune juni-dag er det et helt andet syn, der møder én, når man bevæger sig væk fra den store grusparkeringsplads - og nogle meter ind i Tisvilde Hegn.
Der er sat små huse op, ét stort træskib toner op mellem træerne - og så er der masser af motoriske udfordringer.
“Vi mangler en gynge og en rutsjebane - og så lidt små-detaljer hist og her. Men ellers er vi dér,” siger Signe Øland Kondo og fortæller, at de med legepladsen har forsøgt at ramme en stil, der passer perfekt til troldeskoven.
LÆS OGSÅ: Så er den gal igen: To personer taget for spritkørsel - på SAMME vej!
“Vi har valgt nogle farver og en stil, der passer rigtig godt ind. Og så har vi forsøgt at lave noget, der skiller sig lidt ud. Andre legepladser har én svævebane - vi ville have to. Så kan man køre om kap, og det hele er lidt anderledes. Hvorfor skulle man ellers gide at tage herud.” Og når man går rundt på naturlegepladsen er det da også tydeligt, at der er blevet skabt en perle af en legeplads. Den tætte skovbund gør, at legepladsen ligger perfekt i læ - og at der samtidig bliver skabt en lukket, men hyggelig stemning.

Naturlegepladsen i Tisvilde har nydt stor opbakning fra lokalområdet. Ved arrangementet forår i lejet afholdt Galleri Elander og Pension Kildegaard blandt andet kunstbanko, hvor de fik indsamlet over 10.000 kr. til legepladsen.

Naturlegepladsen i Tisvilde har nydt stor opbakning fra lokalområdet. Ved arrangementet forår i lejet afholdt Galleri Elander og Pension Kildegaard blandt andet kunstbanko, hvor de fik indsamlet over 10.000 kr. til legepladsen.

Kan høre havet

“Og så kan man hører bølgerne. Det er så fedt,” supplerer Signe Øland Kondo og fortsætter:
“Det var svært at vide, hvordan det ville ende, da vi planlagde, hvor den skulle ligge. Men det er blevet rigtig godt. Vi glæder os så meget til det sidste kommer på plads - så vi endelig kan byde velkommen.”
LÆG OGSÅ: Vandrede 12.000 kilometer: Stafet for Livet gjorde det igen
Ønsker du at give en hjælpende hånd kan du give et bidrag via mobilepay på nummeret 31173363 eller via bankoverførsel. Her er registreringsnummeret 9570 og kontonummeret er 11770622.

Publiceret 13 June 2017 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV