Ugepostens iværksætterserie:

Iværksættere med grå stænk

Stifterne af Dansk Aktierådgivning opfordrer andre jævnaldrende til at springe ud som iværksættere

De kunne egentlig bare sidde og nyde livet, den friske luft og deres hobbies, men det er der for meget krudt og skabertrang i hos Søren Sehested, Gilleleje, og Uffe Raahede, Rågeleje.
De er begge midt i 60'erne og har haft et langt og aktivt liv på arbejdsmarkedet. Men i en alder, hvor de fleste af os tænker på efterløn og pension, er de sprunget ud som iværksættere med firmaet Dansk Aktierådgivning.

’Vi lever jo kun en gang’

Dermed bryder de tendensen, at de driftige og idérige folk kun findes blandt de yngre årgange.
”Vi vil gerne vise, at det aldrig er for sent at leve en drøm ud. Heller ikke når det drejer sig om arbejdslivet. Hvis du har en god idé, uanset om du er ung eller ældre, så spring ud i det. Vi lever jo kun en gang,” lyder opfordringen fra Søren Sehested.
Interessen for aktier og især aktieanalyse har både han og Uffe Raahede haft i mange år, og de har da også tjent lidt penge på det hver for sig, men de kendte ikke hinanden, før de tilfældigt mødtes sidste år. Selv om de er hinandens modsætninger, klikkede det mellem dem, og ideen til Dansk Aktierådgivning opstod.

Der kan næsten ikke være skærme nok, når Uffe Raahede og Søren Sehested overvåger aktiemarkedet, før de kommer med deres købs- og salgsanbefalinger til deres kunder i Dansk Aktierådgivning.

Der kan næsten ikke være skærme nok, når Uffe Raahede og Søren Sehested overvåger aktiemarkedet, før de kommer med deres købs- og salgsanbefalinger til deres kunder i Dansk Aktierådgivning.

Jyder

De er begge jyder men har boet i Nordsjælland i mange år. Uffe Raahede er uddannet lærer og har i mange år været efterskolelærer og efterskoleforstander. Søren Sehested har en baggrund i den finansielle verden som bankuddannet og har både være bankbestyrer, ejendomsmægler og aktiehandler.
Som navnet fortæller, lever firmaet af at rådgive andre om aktieinvesteringer. Ofte er folk med et par millioner på bankbogen eller i pensionsordningen usikre på, om de råd, de får fra deres bank, nu også er de rigtige. Her kommer Søren Sehested og Uffe Raahede så ind i billedet med uafhængig rådgivning. Og det er ikke bare flotte ord på en powerpoint eller en hjemmeside: De har investeret en halv million kroner af deres egne penge, og de er på under et år blevet forrentet med 26 pct. – det tredobbelte af det førende danske aktieindeks.

Aktiemarkedets psykologi

Dette er ikke opnået ved gamb -ling, gearing eller andre smarte udtryk fra finanssektoren men ved benhårdt, seriøst analysearbejde kombineret med viden om og mange års erfaring med aktiemarkedets psykologi.
”Vi syntes, det kunne være spændende at se, om vi kunne leve af at videregive den erfaring til folk som os selv: Lidt oppe i årene, med lidt opsparing og med en naturlig skepsis over for, om bankerne primært hytter deres eget skind eller udelukkende - som det burde være - har fokus på deres kunders penge. Al begyndelse er svær for iværksættere: Vi har et godt produkt, men hvordan pokker får vi det markedsført? Det er jo ikke det, vi er bedst til, og her tror jeg, at vi ligner de fleste andre iværksættere. Vores råd er klokkeklart: Brug en smule penge på professionelle markedsførings- og mediefolk – den udgift tjener sig lynhurtigt ind,” siger Søren Sehested.

Håber på løvens hule

Selv om der er kommet grå stænk i håret, kan man godt have store drømme om et foreløbigt lille tomandsfirma. Mens den jordbundne efterskolemand Uffe Raahede forestiller sig en stille og rolig udvikling, tør den lidt mere højtflyvende finansmand Søren Sehested godt tænke stort og højt:
”Min drøm er, at vi kommer med i tv-programmet om iværksættere, ”I løvens hule”. Sker det, skal jeg nok få solgt vores idé, så vi får tilført ekstra kapital og kan udvide markedet til de øvrige nordiske lande. Og dermed skaber flere arbejdspladser her i Gribskov, gerne for folk som os selv – ”det grå guld”.
Faktaboks:
Søren Sehested, 65 år. Gilleleje. Uddannet bankmand. Har arbejdet i den finansielle sektor, ejendomsmægler, coach. I en årrække bosat i Spanien, hvor han bl.a. arbejdede som golftræner. Fritidsinteresse: Golf.
Uffe Raahede, 66 år. Rågeleje. Læreruddannet, efterskolelærer og -forstander. Analytiker og talnørd. Fritidsinteresse: Sejlads.

Publiceret 05 June 2017 11:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV