Politiet på borgermøde tirsdag aften:

“Helsinge er et trygt sted at bo”

“Der er udfordringer, og dem tager vi os af - men vi skal heller ikke tale problemerne større end de er”, sagde vicepolitiinspektør Freddy Bech på tirsdagens borgermøde

Der måtte hives ekstra stole frem fra reserverne og ekstra vandflasker fra kælderen, da Gribskov Kommune tirsdag aften inviterede til to timers borgermøde i byrådssalen.
Over 100 borgere dukkede op til mødet, hvor også politiet, Natteravnene og SSP-konsulent Ann Oppermann var på talerlisten for at redegøre for situationen omkring de unge rødder der hen over det tidlige forår og op mod påske har skabt uro og ytryghed i Helsinge.
Der blev svaret åbent på spørgsmål og kommentarer fra forældre og af de øvrige fremmødte borgere. Der var fortjent ros til politiet, mens flere af kommentarene og spørgsmålene mest handlede om den præventive og forebyggende indsats, handel med stoffer, og hvad man kunne have gjort i årene hvor drengene blev til rødder - og ikke mindst, 'hvad nu?' - 'hvad skal der ske når visitationszonen ophæves 1. maj?'.

Politiet: ’Vi bliver ved’

Nordsjællands Politi mødte to mand høj til borgermødet. Vicepolitiinspektør Freddy Bech fra Hillerød, og Chefpolitiinspektør Magnus Andresen - og begge var tydelige i deres svar på borgernes bekymrede og interesserede spørgsmål.
“Vi bliver ved. Selvfølgelig. Vi er massivt til stede, og det bliver vi ved med så længe det er nødvendigt. Visitationszonen er jo blot et redskab for os til at passe vores arbejde endnu bedre, da det giver os ekstra beføjelser, og når vi nærmer os 1. maj vurderer vi om vi har behov for at fortsætte visitationszonen og hvad vores indsats ellers skal være, vurderer vi jo løbende”, understregede chefpolitiinspektør Magnus Andresen, mens kollega Freddy Bech også manede til realistisk besindighed som afslutning på mødet.
“Der er udfordringer, og dem tager vi os af - men vi skal heller ikke tale problemerne større end de er. Helsinge er et trygt sted at bo. Det er det også i dag, selvom der er disse skvulp”, sagde Freddy Bech, der er den der har ansvaret for det konkrete politiarbejde i Helsinge.

Carina Simonsen fra Gilleleje var blot én af flere lokale forældre der var mødt op for at ytre sine bekymringer og indspark i debatten om tryghed. Foto: Jesper Gisli.

Carina Simonsen fra Gilleleje var blot én af flere lokale forældre der var mødt op for at ytre sine bekymringer og indspark i debatten om tryghed. Foto: Jesper Gisli.

“Vi vil ikke finde os i det”

Borgmester Kim Valentin havde taget initiativ til tirsdagens borgermøde, og efter mødet var borgmesteren da også tilfreds med aftenens forløb, og ikke mindst de fremmødtes indspark.
“Det er stærkt at opleve, at vi er fælles om, at vi simpelthen ikke vil finde sig i det. Vi vil have tryghed og ro, og ikke ballade og kriminalitet. At så mange kom til mødet bekræfter mig i at vi står sammen mod dette problem, og det er også sammen vi skal løse det”, siger Kim Valentin til Ugeposten og fortsætter.
“Konkret skal vi fremadrettet fokusere på hvordan vi kan få styrket det opsøgende arbejde med disse børn og unge der kan komme på kant med loven, og også se på familierne. Vi skal være bedre til forebyggende arbejde. Vi er i gang med at kigge på, hvordan vi eventuel kan skrue på nogle økonomiske håndtag overfor en familie, hvis deres barn eller ung er ude i noget kriminelt eller er med i disse grupperinger der sælger de euforiserende stoffer som er en stor del af disse problemer. Noget konsekvens”, siger borgmesteren, der nu politisk vil tage brede drøftelser af hvad konkrete tiltag kan og bør være.

Over halvdelen af de implicerede i den lokale konflikt om hashmarkedet er unge med indvandrerbaggrund. “Det er noget vi skal forholde os til. Vi bliver nødt til at kigge på hvordan vi bliver bedre til at integrere borgere med indvandrerbaggrund i vores samfund”, siger borgmester Kim Valentin til Ugeposten. Arkivfoto: Local Eyes / Allan Andersen.

Over halvdelen af de implicerede i den lokale konflikt om hashmarkedet er unge med indvandrerbaggrund. “Det er noget vi skal forholde os til. Vi bliver nødt til at kigge på hvordan vi bliver bedre til at integrere borgere med indvandrerbaggrund i vores samfund”, siger borgmester Kim Valentin til Ugeposten. Arkivfoto: Local Eyes / Allan Andersen.

Indvandrer-unge er stærkt overrepræsenteret

“Dem det drejer sig om er jo både unge fra danske familier, og unge fra indvandrerfamilier. Så, der er begge dele, og vi skal behandle dem ens som en del af problemet. Men vi ser også, at de unge fra familier med indvandrerbaggrund udgør over 50 procent af dem der er ballade med pt, og det er noget vi skal forholde os til. Vi skal ikke ud at stigmatisere nogen ved at pege fingre - det får vi ikke noget godt ud af. Men vi skal heller ikke skjule sandheden. Og det siger jeg fordi vi bliver nødt til i alt dette her, at kigge på hvordan vi bliver bedre til at integrere borgere med indvandrerbaggrund i vores samfund. Dette er jo også et bevis på, at vi ikke er gode nok til det. Langt fra.”

Publiceret 19 April 2017 11:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV