1813-medarbejdere risikerer konsekvenser, lyder protest fra politikere. Arkivfoto: Claus Boesen/Media Press
1813-medarbejdere risikerer konsekvenser, lyder protest fra politikere. Arkivfoto: Claus Boesen/Media Press
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politikere protesterer over DR-ønske

Navne på ansatte under 1813-akuttelefon skal ikke være offentligeEn aktindsigt som DR har bedt om, har fået lokalpolitikere. DR har bedt om navne og autorisation på medarbejdere på Region Hovedstadens akuttelefon, 1813, i forbindelse med research. Det mener Erik Lund (K), der er byrådsmedlem i Allerød Kommune og regionsrådsmedlem fra SF Lise Müller ikke, at der skal gives.

“Det her er rent principielt og går langt videre end 1813. Vi risikerer at medarbejdere, der fx har været impliceret i utilsigtede hændelser, bliver kontaktet af pressen og det kan få meget store konsekvenser for den enkelte. Det er ikke den enkelte medarbejder, der skal stå til ansvar for 1813. Det er et politisk og ledelsesmæssigt ansvar,” siger Lise Müller og Erik Lund i en fællesudsendt pressemeddelelse.

Medarbejderne skal have mulighed for at udtale sig kritisk om forholdene, men det er en opgave for ledelse og politikere at stå på mål for kvaliteten, mener de to.

“Vi er nødt til at være sikre på at medarbejderne kan arbejde i ro og mag uden at være nervøse for at havne på forsiderne uanset hvad man mener om 1813”, siger Lise Müller.

“Det kan ikke passe, at vi skal undervise menige medarbejdere i pressehåndtering,” siger Erik Lund.

jbt


"Vi risikerer at medarbejdere, der fx har været impliceret i utilsigtede hændelser, bliver kontaktet af pressen og det kan få meget store konsekvenser for den enkelte. Det er ikke den enkelte medarbejder, der skal stå til ansvar for 1813. Det er et politisk og ledelsesmæssigt ansvar", siger regionsrådsmedlem Lise Müller.

Publiceret: 12. April 2017 13:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt