Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pas på, kvinder: Politiet advarer mod ny stor bølge af svindel


Nordsjællands Politi har inden for det seneste stykke tid modtaget flere anmeldelser fra kvinder i alderen 40+, som har været udsat for såkaldte romance scams på nettet. Her har kvinderne som oftest modtaget en venneanmodning på Facebook fra profiler forestillende fremmede mænd. Hvis kvinderne har accepteret venneanmodningen, har mændene indledt en samtale, hvor de sender romantiske beskeder til kvinderne og er særdeles indsmigrende.

Når dialogen imellem parterne har stået på i en længere periode, beder gerningsmændene så om at få overført penge til en bankkonto. Det kan være under påskud af, at de skal betale et sygehusophold, indløsning af en særlig pakke, økonomisk bistand i forbindelse med en god forretning i Dubai, eller noget helt fjerde. Fælles for alle påstandene er dog, at det er svindel.

"Gerningsmændene er meget tålmodige i deres arbejde med at opbygge et tillidsbånd til deres ofre, og det er formentlig en af hovedårsagerne til, at de lykkes med deres forehavende. Set i bakspejlet kan ofrene godt se, at alarmklokkerne burde have ringet, men på grund af tillidsbåndet har de ikke studset over faresignalerne, imens dialogen stod på," fortæller politiinspektør Lau Thygesen fra Nordsjællands Politi.

Selvom de seneste anmeldelser har omhandlet svindel via Facebook, advarer Nordsjællands Politi om, at lignende svindel også kan foregå på for eksempel andre sociale medier eller klassiske dating-hjemmesider, og opfordringen fra politiet lyder derfor, at man skal færdes på nettet med fornuft:

"Uanset om vi taler sociale medier eller ”den virkelige verden”, bør man altid have en sund portion skepsis, hvis man uopfordret bliver kontaktet af en fremmed person. Vi skal naturligvis stadig kunne lære nye mennesker at kende på den ene eller den anden måde, men man bør være opmærksom på eventuelle signaler om, at noget måske er galt," slutter Lau Thygesen.


Publiceret: 14. September 2017 10:31

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt