Den 58-årige Charlotte Asperud blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje natten til 30. april og døde senere af det. Det viste sig, at hun var blevet slået 19-20 gange i hovedet med en stump genstand, muligvis et koben.

Den 58-årige Charlotte Asperud blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje natten til 30. april og døde senere af det. Det viste sig, at hun var blevet slået 19-20 gange i hovedet med en stump genstand, muligvis et koben.

Drabssigtet havde flere læger på sin liste

Politiet vil ikke udelukke flere sigtelser i sagen om Tisvildedrabet

Den 54-årige mand, der er sigtet for at have dræbt lægen Charlotte Asperud i Tisvildeleje, havde flere læger på sin liste. Det skriver Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

58-årige Charlotte Asperud blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje omkring klokken 2.45 natten til 30. april. Overfaldet var meget voldsomt. Det viste sig, at hun var blevet slået 19-20 gange i hovedet med en stump genstand, muligvis et koben. Hun blev fløjet til Rigshospitalet, men døde senere samme dag.

I første omgang mente politiet, at hun blev dræbt i forbindelse med et hjemmerøveri, og den 54-årige blev da også sigtet for røveriforsøg.

Men nu tyder det altså på, at motivet kan have været et andet.

Ved sin anholdelse havde den mistænkte på bopælen i Hørsholm en udskrift liggende af sin journal fra Sundhed.dk, hvor mindst seks lægers navne var streget under.

Det ene af navnene var Charlotte Asperuds.

Politiet har derfor kontaktet de øvrige læger med beskeden om, at gerningsmanden også kan have haft dem i tankerne.

De seks læger optrådte med fuldt navn i journalen, fordi de i 2014 havde været på vagt, da den sigtede i sagen var blevet bragt på skadestuen i Hillerød efter en trafikulykke.

Han optrådte så voldsomt på skadestuen, at Charlotte Asperud og de øvrige blev enige om at ordinere psykiatrisk tilsyn for manden.

Om dette kan have motiveret manden til at opsøge Charlotte Asperud, er uvist, da han endnu ikke har villet tale med politiet.

Ifølge hospitalets fællestillidsmand, Ingrid Thrane, har stregerne i journalen spredt stor utryghed på hospitalet.

Hospitalsledelsen har derfor besluttet, at personalet på akutmodtagelsen midlertidigt må fjerne deres efternavn fra deres navneskilt.

Desuden arbejder ledelsen for, at lægerne i borgernes journaler skal kunne underskrive sig med en kode eller et nummer i stedet for deres fulde navn.

Politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi vil 'ikke udelukke', at sagen kan ende med, at der rejses yderligere sigtelser mod manden, skriver Ekstra Bladet.

Publiceret 02 September 2019 13:43