Der er ikke noget at sige til, at spejderne er glade for deres nye hytte.

Der er ikke noget at sige til, at spejderne er glade for deres nye hytte.

KFUM-spejderne i Græsted blev herre i egne hytter

Lørdag var der fest i Skovsmindeparken, hvor man indviede nye fantastiske rammer for det lokale spejderarbejde

Af
Flemming Saugmann

Ny hytte Det blev fejret med maner, da KFUM-spejderne i Græsted lørdag eftermiddag kunne ønske hinanden tillykke med endelig at være blevet herre i eget hus.

Ja, endda i hele to huse ude på spejdergrunden i Skovsmindeparken. For endelig er et årelangt ønske om en bålhytte gået i opfyldelse takket være et ekstra tilskud på 26.000 kr. fra Det Grønne Hus, som gjorde det muligt at etablere bålhytten.

”Og den falder på ”et tørt sted”,” fortæller gruppeleder Niels Lottrup, ”for den giver os endelig mulighed for flere udendørsaktiviteter, også når vejret er dårligt. For med et voksende medlemstal har rammerne ofte været under pres, når flere aldersgrupper skulle lave forskellige aktiviteter samtidig.”

Fejret blev det også, at spejderne, takket være tilskud fra Gribskov Kommune, har overtaget den gamle FDF-hytte ”Skrænten” som en kærkommen afløser for gruppens nuværende barak, der efter planen skal afvikles og fjernes, så snart økonomien er til det.

Start hele året

De Grønne Spejdere i Græsted er en aktiv spejdergruppe, der har mange år på bagen, og består af ca. 50 aktive medlemmer, heraf 15 voksne ledere og assistenter. Børnene er i alderen 7-17 år og fordeler sig på ulve, juniorspejdere, tropsspejdere og seniorspejdere. Man kan starte til spejder løbende hen over året og gruppen er en del af KFUM Spejderne i Danmark, som bygger på et kristent grundlag. For børnene ligger fokus gennem sæsonen på at lære gode færdigheder gennem leg.

Møderne for ulvene (1.-3. kl.) og Juniorerne (4.-5. kl.) er hver onsdag kl. 18.30-20.00, mens de største spejdere (6.-10 kl.) møder hver onsdag fra kl. 18.30-20.30.

Publiceret 23 August 2019 16:00