Borgmester Anders Gerner Frost er klar med en invitation til lokalrådene. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Borgmester Anders Gerner Frost er klar med en invitation til lokalrådene. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Anders Gerner om kritik: Selvfølgelig skal samarbejdet fungere

Bare ring, så vi kan få et møde i stand med alle lokalrådene og aftale de fremtidige rammer for en frugtbar videndeling, siger borgmester Anders Gerner Frost

Af
Flemming Saugmann

indbydelse Det har stået på lokalrådenes ønskeseddel i snart et helt år. Men endnu har rådenes paraplyorganisation, Lokalforeningsrådet ikke fået svar på deres forslag til byrådet: Om afholdelse af en workshop om borgerinddragelse.

”Spørg mig ikke hvorfor, for jeg mindes aldrig at have set deres henvendelse,” siger en overrasket og ærgerlig borgmester, Anders Gerner Frost. ”For både jeg og udvalgsformændene tropper altid op, når vi bliver inviteret. Netop fordi vi ved hvilke vigtige kompetencer de besidder, og som vi gerne vil dele med dem til kommunens fælles bedste.”

Anders Gerner Frost husker da også klart, at han på et af sine sidste møder med Lokalforeningsrådet sagde, at man havde overvejet at få en person ansat i forvaltningen til at tage sig af lokalrådene.

”Og det var netop som opfølgning på de positive udmeldinger fra borgmesteren, at vi sendte forslaget om en workshop til kommunen om mulige former for samarbejde og borgerinddragelse,” fortæller næstformand i Lokalforeningsrådet Pernille Lütken fra Dronningmølle.

Kommer meget gerne

Og opfølgningen faldt prompte, da Ugeposten i torsdags fortalte Anders Gerner Frost om lokalrådenes sult efter et mere formaliseret samarbejde.

”Jeg er mere end klar til at mødes med samtlige lokalråd, så vi sammen kan aftale rammer for, hvordan et øget samarbejde kan føres ud i og med lokalsamfundene. For jeg finder også dialogen med de mange engagerede lokalråd meget frugtbart, så send mig en invitation, så vi kan få et møde i stand.”

Anders Gerner Frost minder samtidig om, at politikerne heldigvis får mange forskellige input, der skal med i overvejelserne, når det politiske — og geografiske — puslespil skal gå op i en højere enhed med kommunens økonomi.

”For selvfølgelig er de enkelte lokalråd ikke repræsentative for hverken byen eller kommunen, men deres input er uundværlige, og vi har da også kunnet glæde os over de møder vi allerede har haft ude i f. eks. Vejby, Søborg, Mårum og Blistrup. Og vi skal nok nå dem alle sammen,” lover borgmesteren, og får lige nævnt, at Gribskov kommune faktisk er Danmarks næststørste kommune, når vi snakker geografi.

”Men ikke når vi snakker økonomi. Så derfor har vi brug for at trække på alle kreative kræfter i kommunen og også fokusere på alle de unikke fællesskaber, der findes ude i de små lokalsamfund,” siger Anders Gerner Frost, men tilføjer, at ”også overordnet skal der en mere målrettet dynamik og branding af kommunen til, hvis det skal lykkes at lokke flere arbejdspladser og borgere til Helsinge.”

Til at hjælpe med kortlægningen af kommunens styrker og mangler har man allieret sig med Invio, et dansk innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

”De har i forvejen gode erfaringer fra Bornholm – og derfor drager flere byrådsmedlemmer i denne uge på studietur til netop Bornholm, for at lære mere om hvordan man brander og understøtter kommunen, hvad netop ”solskinsøen” har haft stor succes med, både når det gælder deres virksomheder og at få fat i innovative tilflyttere,” fortæller Anders Gerner Frost.

Publiceret 22 August 2019 07:00