Med sit netværk i en salgsafdeling har Christina Igel hjulpet Team Rynkeby Nordsjælland med at skaffe sponsorater. Privatfoto

Med sit netværk i en salgsafdeling har Christina Igel hjulpet Team Rynkeby Nordsjælland med at skaffe sponsorater. Privatfoto

Cyklede til Paris: 'Jeg er mere end klar til at gøre det igen'

Christina Igel fra Ramløse fik det rigtig godt af at cykle med Team Rynkeby til Tour de France i Paris, for at hjælpe børn, der har det rigtig svært

Af
Flemming Saugmann

”At kunne samle penge ind til et godt formål og samtidig få lov til at opleve så stærkt et fællesskab er helt vildt stort for mig. Rent personligt har jeg fået et fantastisk netværk og mødt nogle mennesker, jeg vil holde kontakten med.”

Ja, og hun vil meget mere end det, 48-årige Christina Igel fra Ramløse, der hjemvendt fra Team Rynkeby Nordsjællands tur til Paris allerede er som en vrinskende stålhest i cykelstativet, og ikke det mindste i tvivl: ”Jeg er mere end klar til at gøre det igen!”.

Og det selv om hun aldrig har været inkarneret cyklist.

”Jeg har ganske vist løbet både halvmaraton og deltaget i triatlon, men efter at have fulgt en venindes tur sidste år, var jeg ikke i tvivl. Og det var familien i Ramløse heldigvis heller ikke, hvor der var solid opbakning fra både ægtemand og de to børn på 19 og 21. Endda mere end det. For alle indvilgede i at indgå i et kollektiv derhjemme, hvor de tog en større del af det daglige slæb, så jeg kunne passe min træning,” fortæller en taknemmelig Christina.

Team Rynkeby Nordsjællands årlige tur til Paris gavner ikke blot den gode sags tjeneste. Som rytter på holdet skaber man unikke venskaber, der holder i mange år frem. Privatfoto

Team Rynkeby Nordsjællands årlige tur til Paris gavner ikke blot den gode sags tjeneste. Som rytter på holdet skaber man unikke venskaber, der holder i mange år frem. Privatfoto

For inden de 50 ryttere fra Team Rynkeby Nordsjælland satte kursen mod Paris, hvor de var fremme efter at have tilbagelagt 1400 km på otte dage, er der gået et halvt års træning, hvor man fra marts måned og til starten trænede to gange om ugen

”Og selvfølgelig var det også en hård, fysisk udfordring at cykle til Paris, men den blev totalt overskygget af vores stærke sammenhold og hele oplevelsen,” siger Christina Igel og fortsætter:

”Alene det at gennemføre efter otte dage på cykel gennem fem lande i Europa, kulminerende med at vi sammen på den sidste dag ankom til kærlighedens by var stort. Helt fantastisk at krydse målstregen i Paris; en euforisk følelse så dyb, at jeg måtte knibe en tåre.”

Sådan kommer du med

Jan Grubak er som holdkaptajn med til at udvælge og sammensætte en mangfoldig trup, både demografisk, geografisk, socialt og erhvervsmæssigt. Team Rynkeby Nordsjælland lægger desuden vægt på tre særlige kriterier i udvælgelsesprocessen:

”Det er en fordel, hvis man kan skaffe sponsorater gennem sit netværk eller har erfaring med cykling. Men vi udvælger også ud fra sociale kompetencer. Det er ikke alle, der kan skaffe de store sponsorater eller lappe et cykeldæk, men så besidder de måske vigtige menneskelige kvaliteter. Man skal ikke opfylde alle tre kriterier, men som minimum én,” siger Jan Grubak.

Informationsmøde

Er du allerede blevet lige så hooked som Christina for at deltage, når Team Rynkeby Nordsjælland den 4. juli 2020 atter sætter skoene i pedalerne og kursen mod den franske hovedstad, kan du måske komme med på det nordsjællandske hold, der for 10. gang cykler for at samle penge ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

Du kan blandt andet høre mere om Team Rynkeby Nordsjællands tur til Paris næste sommer ved at gå ind på hjemmesiden teamrynkeby.dk: Hvor du også kan ansøge om deltagelse i 2020 inden 25. august i år.

Publiceret 19 August 2019 07:00