Står Kim Valentin øverst på sedlen ved næste kommunalvalg? Hovedpersonen selv har ingen kommentarer. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Står Kim Valentin øverst på sedlen ved næste kommunalvalg? Hovedpersonen selv har ingen kommentarer. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Tidligere borgmester om Valentin: Venstre bør have en ny spidskandidat

Selv har hovedpersonen ingen kommentar til borgmesterfremtid

Af
Jens Berg Thomsen

politik Til næste valg i 2021 bør navnet på Venstres spidskandiat være et andet end tidligere borgmester Kim Valentin. Det mener en anden tidligere borgmester, Jannich Petersen. Ordene falder oven på folketingsvalget i juni, hvor Kim Valentin blev valgt til Folketinget i Ballerupkredsen for sit parti, Venstre.

"Venstre bør have en ny spidskandidat," siger han til Ugeposten og mener "bestemt ikke", at man kan passe et job som folketingspolitiker samtidig med et borgmesterjob.

"De år, jeg var borgmester, var jeg på rådhuset fra klokken otte om morgenen til seks, syv stykker om aftenen hver eneste dag, og derudover var der tre-fire møder om aftenen, der relaterede sig til mit job som borgmester. Det er ikke mit indtryk, at det er blevet mindre siden, jeg stoppede, så i min verden kan det ikke lade sig gøre," siger Jannich Petersen, der var Gribskov Kommunes første borgmester og også havde embedet i den daværende Græsted-Gilleleje Kommune.

"Men det står jo ikke nogen steder, at det er ulovligt," konstaterer han også.

Dobbeltmandat kan være en god idé

Om Kim Valentin kan sidde i både byråd og i Folketinget er en anden sag.

"Det kan godt give god værdi, at Kim sidder i byrådet som menigt medlem. Både for byrådet , men også for Kim. Og man har jo set nogen sidde begge steder," siger Jannich Petersen.

Formanden for Venstre i Gribskov, Bjarne Pedersen, fortæller, at partiet er i en proces med at finde spidskandidat.

"Vi vælger vedkommende i februar, og her er ingen nævnt, og ingen er glemt. Jeg har ikke dannet mig en mening om, hvem det skal være eller ikke være," siger Bjarne Pedersen til Ugeposten.

"Det er Kim Valentin, der afgør, om han vil stille op som spids. Og det er medlemmerne, der vælger spidskandidaten," siger han.

"I min verden vil det være to meget store poster at bestride samtidig. Men det er medlemmernes afgørelse," siger Bjarne Pedersen.

Ingen kommentarer

Det har ikke været muligt at træffe Kim Valentin per telefon, så Ugeposten har været i dialog med ham via sms. Han skriver følgende om sin fremtid som borgmesterkandidat i Gribskov Kommune:

"Ok .. det har jeg ikke kommentarer til. Kommunalt er jeg fokuseret på at skabe ro om byrådsarbejdet og jeg har et godt samarbejde med AGF (Anders Gerner Frost, red.) - det har vi brug efter alt for meget fnidder og magtkampe på sidelinjen. Min gruppe og Venstre og AGF har bedt mig hjælpe med byrådsarbejdet indtil videre, og det gør jeg så," skriver Kim Valentin.

Publiceret 09 July 2019 08:35